"Ранок почався з новин, наче все серйозно, боляче, напружено..." - Олена Кудренко

"Ранок почався з новин, наче все серйозно, боляче, напружено..." - Олена Кудренко

І тут - хтось з вас виклав відео про білоруський спецназ. Сміялася довго.

Порівнювати це можна лише з цирковими виставами. Що вони витворяють? І їм самим не смішно?

А вони ж вчилися разом (принаймні їх керівники та попередники) в совку, у військових вишах, з росіянами. І з нашими також, але ж це небо і земля. Хтось знайшов у собі скарби у вигляді прогресу, іновацій, здатності переосмислити свій досвід і підлаштувати його під сучасні реалії. Білоруси ж наче залишились у минулому. Таке буває тоді, коли ти не змінюєш президентів. Деградує твоя влада - деградує все поряд з ним. Він старішає - старішає система. У нього, вибачте, вже все впало - він не має жаги до осучаснення в тому числі і армії, якщо він диктатор.

Росіяни ще змушені щось видумувати, вчитися в українців (у кого ж ще?) - бо ми бачимо, як вони хоч в чомусь, а вдосконалюються. Десь з'являються нові беспілотники, десь нова тактика (зі стратегією біда). Вони реагують на наші дії, намагаються протиставити щось нове, але це скоріше вимушено, коли поїзд їде - треба лізти.

Якщо хтось чув про сайт Oryx (нідерландський сайт розвідки, який публікує дані на основі відкритих джерел) - то втрати росіян у техніці стабільно перевищують українські. Наприклад за 1-2 серпня:

Танки,

Росія втратила - 11

Україна - 6.

БМП, БМД й інші гусенічні, важкі,

Росія - 21

Україна - 8

По різним найменуванням Росія втратила техніки з 24.02.2022 - 11533 одиниці,

Україна - 4085 одиниць.

До цифр додаються фото підтвердження, похибка десь 2% (якийсь журналіст нещодавно задався метою перевірити, перевірив).

Це я до чого - результати кажуть самі за себе. Керують технікою українці. Втрачають менше техніки за росіян - українці. Знаходять нові рішення в таких умовах - українці.

А вчилися колись разом... Я розумію про різність поколінь. Але це не може не бути пов'язане. Одні змушують навалу, втричі більшу за себе, самовбиватися майже на місці. А інші роблять якісь незрозумілі циркові викрутаси.