"Рашистів на дно - 04.01.2023" - Ростислав Павленко

"Рашистів на дно - 04.01.2023" - Ростислав Павленко

Перегляд усталених порядків

ЗМІ з посиланням на Neue Zürcher Zeitung повідомили, що Сполучені Штати та інші західні партнери тиснуть на Швейцарію через заморожені російські активи, які будуть використані для відновлення України після російського вторгнення.

Для Швейцарії це делікатне питання, зважаючи на історію гарантій внесків до банківської системи цієї країни, яка є стандартом надійності.

Однак нема нічого незмінного. Раніше вже знаходилися дієві механізми для знаходження коштів і нацистів та інших злочинців, винних у злочинах проти людяності, і коштів терористів, і загалом боротьби з відмивання коштів.

Тепер прийшла черга рашистів. Поки що Федеральний уряд Швейцарії створив робочу групу з «вивчення цього питання».

Вже це є прогресом порівняно з відхиленням розгляду цієї проблеми.

Як і інші питання, які ще кілька місяців тому здавалися неможливими до вирішення, це знайде свій механізм. І Швейцарія стане одним з прикладів, як можна зберегти довіру добросовісних вкладників, але поставити заслін злочинцям і агресорам, відправивши їх на дно без схованих у цивілізованому світі коштів.

Тим часом, триває руйнування й інших стовпів підтримки рашизму.

1. Влада Німеччини обговорює конфіскацію заморожених через санкції російських активів для відновлення України. Почати планують з тих власників, чия причетність до агресії проти України доведена.

2. До Німеччини прибув перший вантаж скрапленого газу зі США.

3. Болгарська компанія "Булгаргаз" та турецька державна компанія "Боташ" підписали газову угоду, яка передбачає доступ до терміналів та газопереносноїмережі турецької компанії.

4. Міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер ємно сформулював задачі Вільного світу:

« Ми повинні зробити все, щоб витримка України залишалася сильнішою за злобу, яка походить від путіна. Там, де ще є можливості чинити тиск на путіна, ми маємо їх використовувати».

5. Прем‘єр Нідерландів Марк Рютте пообіцяв Україні допомогу до перемоги у війні.

Саме такі формулювання створюють важливий контекст: не «разом до кінця», а саме «разом до перемоги».

І далі ж буде...