"Рашистів на дно - 05.04.2023" - Ростислав Павленко

"Рашистів на дно - 05.04.2023" - Ростислав Павленко

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг знов підтвердив свою тезу про перехід нинішньої війни у стадію «війни логістик».

Відтак швидкість і обсяг допомоги Україні, і зменшення для росії можливостей поповнювати запаси визначать тривалість війни і спосіб та наслідки її закінчення. Якщо рашистам не буде за що купити чи виробити припаси, а також довезти їх до поля бою – це наблизить перемогу України і цивілізованого світу.

До речі, рашисти хваляться, що завершують ремонт залізничної частини кримського моста. Він був підірваний ще півроку тому. Тоді російські пропагандони розповідали, що «за місяць-два», «до Нового року» все буде відремонтовано. Однак життя розійшлося з обіцянками.

Економіка росії має запас міцності. Але вже застосовані санкції продовжують його розхитувати. Чим сильнішим буде тиск, тим швидше російська економіка впаде.

1. Газпромбанк рф, третій за величиною системно значущий банк, показав найбільше скорочення чистого прибутку з усіх великих кредитних організацій, що відзвітували.

Його чистий прибуток за підсумками 2022 року впав у 10,5 разів і склав 9,1 млрд рублів.

2. Тим часом, з російського ринку цього року можуть піти 25-30 банків.

Насамперед ідеться про невеликі закордонні банки, які переважно працювали у роздрібному сегменті чи обслуговували потреби імпортерів.

Причинами скорочення числа кредитних організацій стане скасування регуляторних послаблень і складності, що продовжуються в економіці.

3. Китайський юань замінив долар як найбільш торгована валюта в рф.

Згідно з даними агентства, зібраними на основі щоденних звітів Московської біржі, юань вперше перевищив долар за місячним обсягом торгів у лютому, а в березні ця різниця стала ще більш помітною.

Китаїзація російської економіки триває.

4. За підсумками 2022 р. у росії частка позичальників, які мають заборгованість за п'ятьма та більше кредитами досягла 7,1%.

Частка позичальників із чотирма кредитами зросла до 6,7%; частка позичальників із трьома позиками зросла на 0,5% до 12,6%.

Заощадження зосереджені серед незначної групи населення. Отже зростання споживчих витрат, якого очікують як економісти, так і товаровиробники, навряд чи видається можливим.

5. Навпаки: навіть ті гроші, які у росіян залишились, стягне їхня держава. З росіян стягнули рекордну кількість донарахованих податків.

Сума додатково нарахованих платежів з боку федеральної податкової служби в 2022 році склала 685,7 млрд рублів, що на 81% вище, ніж за весь 2021 (378,6 млрд руб.).

І далі ж буде...