"Рашистів на дно - 06.07.2022" - Ростислав Павленко

"Рашистів на дно - 06.07.2022" - Ростислав Павленко

Міжнародне енергетичне агентство (МЕА) прогнозує, що поставки трубопроводногогазу з росії в Євросоюз до 2025 року можуть знизитися мінімум на 55%, а за «прискореним сценарієм» — більше ніж на 75%.

Хочеться нагадати, що ще два місяці тому такі прогнози сприймалися як ненаукова фантастика. А ще за два місяці будуть переглянуті у бік прискорення.

Адже довга війна шкодить не лише Україні, а й світу. А єдиний шлях пришвидшити поразку росії - це відправити її на дно.

1. На росії спостерігається скорочення виробництва у металургії на 25%.

Це разом із 30% зниженням ціни на металопродукцію на російському ринку веде до того, що рівень рентабельності підприємств значно знизиться.

2. Volvo не може збирати машини на росії через санкції Євросоюзу щодо постачання компонентів. А Volkswagen закриває завод в Нижньому Новгороді.

3. При цьому продажі АвтоВАЗа в червні склали 7,5 тис. машин, в річному вираженні спад склав 81,3% по відношенню до минулого року.

Автомобіль, який для багатьох на росії став ознакою рівня добробуту, швидко повертається у статус розкоші.

4. Японія запровадила санкції проти ще 90 фізосіб та організацій з росії та білорусі, а також підтвердила заборону імпорту російського золота. Нова Зеландія з 25 липня теж заборонить імпорт російського золота.

5. Фінляндія конфіскувала майже 900 російських вантажних вагонів, які належать компаніям, що напряму або через акціонерів затронутісанкціями ЄС.

Далі буде...