"Рашистів на дно - 08.01.2023" - Ростислав Павленко

"Рашистів на дно - 08.01.2023" - Ростислав Павленко

У бюджет-2023 російський Мінфін заклав рекордні 5 трлн рублів за статтею «національна оборона» — на 1,5 трлн більше за суму, яка була затверджена в трирічному бюджеті, прийнятому рік тому.

Ще 4,4 трлн рублів влада має намір витратити за статтею «національна безпека та правоохоронна діяльність», куди закладені бюджети МВС, Росгвардії, спецслужб, Слідчого комітету, прокуратури та системи ФСВП.

У сумі силові структури «з'їдять» кожен третій рубль видатків бюджету, а його дефіцит, з урахуванням зниження цін на нафту і ембарго, може досягти 5 трлн рублів.

Поціновувачі завченої поразки тут зауважать: а які втрати України, і скільки на оборону витрачає вона? Поки гладкий схудне, худий помре! - ні, тому що «худого» підтримують.

Дві третини реальних потреб бюджету України покривають союзники. Від нас вимагається лише слідувати правилам і завершувати європейську та євроатлантичну інтеграцію, зміцнюючи демократію, свободу слова, верховенство права і права громад, а не згортаючи їх на догоду некорисним ідіотам.

І тоді підтримка України лише зростатиме - серед іншого через підтримку громадян країн-союзників. А російський ворог витискатиме останнє із своїх значних, але не безмежних і вже порядком виснажених ресурсів. Доки не лусне, і не сконає на дні.

1. Чергова зустріч у форматі "Рамштайн" з оборони України відбудеться 20 січня.

2. Уряд рф готує вилучення коштів у виробників вугілля та добрив.

Як раніше було обкладено додатковими зборами нафтогазовий сектор, нині «поділитися на війну» мають і інші, хто має хоч щось.

Влада рф прагнутиме змусити компанії заплатити дивіденди вище 50% чистого прибутку скрізь, де можливо.

3. Російську залізницю чекає суттєвий спад.

При цьому в листопаді в серйозному мінусі було перевезення добрив, руди, металів і нафти, але найбільша катастрофа трапилася з лісом: скорочення його перевезення на заході досягло 75%.

Зниження обсягів перевезення нафтопродуктів очікується на 10 млн тонн, впаде у цифрах перевезення цементу, падіння очікує на ринок металів і руди, при цьому особливо постраждають експортні перевезення - через зростання тарифів та зниження споживання металів у світі.

4. На росії зупинено 6 російських автозаводів. Виробництво у травні знизилося на 96,7% порівняно з травнем 2021 року.

5. 33% російських компаній були змушені скоротити штат працівників у 2022 році.

І далі ж буде...