"Рашистів на дно - 09.01.2023" - Ростислав Павленко

"Рашистів на дно - 09.01.2023" - Ростислав Павленко

Нова роль і значення України

Нації перемагають, коли ставлять собі велику мету. Одна з основних проблем України була в тому, що вона, будучи великою за ресурсами, потенціалом і можливостями країною, не спромоглася жити відповідно до цього потенціалу. Не стала лідером у регіоні. І знадобилося два Майдани, щоб взагалі не збочити з магістрального шляху.

Після 2014 року Україна системно готує підвалини для того, щоб жити за потенціалом. Створені Збройні Сили, які захищають державу від агресивної імперії, наука і промисловість довели спроможність постачати для ЗСУ конкурентоздатну продукцію, якщо ними не нехтувати - все це вкладається у концепт «Армії».

Єднання - інтеграція, консолідація - суспільства, формування і захист спільного ціннісного, культурного, гуманітарного, інформаційного простору, почуття громадянства і патріотичного виховання - «Мова».

Захист духовної єдності від ворлдих впливів, власна основа для сучасного духовного розвитку - «Віра».

Модернізація економіки, динамічний розвиток, залучення ресурсів Вільного Світу на основі верховенства права, свободи слова і ефективної держави - ЄС.

Долучення до єдиного простору безпеки Вільного Світу, отримання дієвого захисту і активна участь у гарантуванні безпеки і миру в регіоні - НАТО.

Така Україна буде здатна не просто існувати. Вона буде прикладом для багатьох країн, що перехід від диктатури до ефективної демократії - можливий, життєздатний і бажаний.

Більше того, серед сусідів - зокрема, Молдови, Білорусі, Грузії, Азербайджану, Вірменії, повоєнної росії чи її уламків - Україна зможе нарешті реалізувати регіональне лідерство. А в союзі з сусідами в ЄС - Польщею, Литвою та іншими найкращими союзниками, - використати механізми ЄС, НАТО і регіональної співпраці та інтеграції оптимально, на повну.

Така формула української Перемоги не лише не залишить майбутнього для російської агресії, але і наповнить сенсом розвиток і поступ України.

Та для цього є передумови, яких досягнути можемо лише самі - і союзники будуть допомагати.

Перше - росію до дна.

Доуге - Україну до Європи, сутнісно і змістовно.

І не випускати з уваги високі цілі - щоб не розмінятися на брязкальця «крадівництв», і нікому не дозволити.

1. Політики Великої Британії (колишній прем'єр-міністр Браун, лідер Лейбористської партії Стармер, колишній генсек НАТО Робертсон, колишній міністр закордонних справ Оуен, колишній лідер Консервативної партії Сміт) закликали до створення трибуналу для pосії за зразком Нюрнберзького.

2. Президент Європарламенту Роберта Матсола закликала партнерів України передати Збройним силам танки Leopard

3. Глава Пентагону заявив, що США заохочуватимуть союзників і далі допомагати Україні зброєю

4. Координатор з санкційної політики Держдепу США Джеймс О’Брайен оцінює, що з $630 млрд російських коштів на банківських рахунках, $300 млрд заморожені й росія витрачає решту.

Також США вважають, що росії набагато важче виробляти всередині країни все необхідне для ведення війни, як і імпортувати цю продукцію – станом на вересень імпорт напівпровідників впав на 70%.

5. Організатори однієї із найбільших технологічних виставок у світі ConsumerElectronics Show (CES), в якій приймає участь понад 3000 компаній з усього світу, повідомили, що цього року участь російських компаній у заході «не вітається».

І далі ж буде...