"Рашистів на дно - 10.01.2023" - Ростислав Павленко

"Рашистів на дно - 10.01.2023" - Ростислав Павленко

Суть злочинного режиму

Диктатор путін вніс до держдуми законопроект про денонсацію росією конвенції про кримінальну відповідальність за корупцію. Разом із раніше оголошеним правом не декларувати прибутки учасникам «спецоперації» (фактично, дозволом на мародерство), це схоже на формування мотивації для рашистів, причетних до війни і влади – «убивай, кради, ніхто не дізнається».

Злочинний у своїй суті режим знімає останні маскувальні рядна і виставляє свою суть на показ, пишається нею і кидає виклик світові: а що ви зробите? А для своїх створюється мотивація для участі в злочинах через задіювання ницих, мерзенних сторін людської натури. Колись так діяли більшовики.

Такий режим небезпечний для людства і має бути відправлений на дно. Ідеться не просто про агресію проти України та інших держав, а про зло, яке дедалі менше приховує свою природу. І має бути подолане.

1. Європа стає дедалі незалежнішою від російського газу.

3 січня на німецький термінал Вільгельмсхафене прибула перша партія зкрапленого природного газу (ЗПГ) – із США. Америка минулого року стала ключовим гравцем на ринку Європи.

Польща 2022 року збільшила імпорт ЗПГ на 57%, прийнявши 58 газовозів. 36 з них прибули зі США, 18 з Катару, 2 з Нігерії, 1 з Тринідаду та Тобаго та 1 з Єгипту.

США, які почали експортувати ЗПГ лише у 2016 році, зрівнялися за обсягами постачання зі світовим лідером – Катаром. Кожна країна експортувала по 81,2 млн. тонн.

2. США розпочали створення стратегічного резерву урану з метою скоротити постачання з рф.

3. Кувейт уп'ятеро збільшить експорт дизелю до Європи: це компенсує зрив поставок із рф.

4. Китай замінює російське вугілля на австралійське.

5. 46% з 167 провідних експертів у сфері зовнішньої політики, опитані аналітичним центром Atlantic Council, вважають, що до 2033 року росія «розпадеться або стане державою, що не відбулася (failed state)».

21% опитаних експертів називають саме росію країною, яка найімовірніше перейде у стан failed state у найближче десятиліття.

У звіті йдеться, що 40% респондентів причиною можливого розпаду росії називають революцію, громадянську війну чи політичний розпад.

І далі ж буде...