"Рашистів на дно - 12.01.2023" - Ростислав Павленко

"Рашистів на дно - 12.01.2023" - Ростислав Павленко

Задіювання резервів

Російська влада вирішила звернутися до останніх резервів іноземної валюти, які не потрапили під санкції, щоб покрити дефіцит федерального бюджету, який досяг історичних рекордів у кінці 2022 року.

З 13 січня Центробанк в інтересах російського Мінфіну почне продавати на Московській біржі китайські юані з Фонду національного добробуту.

Усього у Мінфіну у ФНБ 310 млрд китайських юанів, і це останні гроші з золотовалютних резервів, які не потрапили під санкції.  

Близько половини резервів - понад 300 млрд доларів - були заморожені західними країнами після початку війни в Україні.

Щоденний обсяг операцій до 6 лютого складе 3,2 млрд рублів.

Цього явно недостатньо, щоб закрити дірку у бюджеті, який за підсумками минулого року отримав 3,3 трлн рублів дефіциту, а в грудні - майже 4 трлн, що стало рекордом за весь час доступної статистики.

Тим часом, поповнити ці втрати ніяк і нізвідки. І песимізму рашистам додає звістка про отримання Україною важких західних танків з Польщі і, ймовірно, Британії, а потім і інших країн (побажаємо українській делегації на Рамштайні успіху!)

Призначення «самого» герасимова безпосередньо «на війну» проти України і переведення суровкіна (від якого чекали перемог, а дочекались втечі з Херсона та ракетного терору, після чого підтримка України кратно зросла) - це пониження для обох і сигнал російським військовим, що путін їх не щадитиме.

Цілком час для них задуматись. Тим більше, що економічна ситуація зайшла у безвихідь.

1. За підрахунками Bloomberg, лише через "стелю" цін на нафту росія щодоби втрачає 170 мільйонів доларів.

При цьому втрачені доходи зростуть до 280 млн доларів на день, коли обмеження буде поширено на нафтопродукти з 5 лютого, йдеться в доповіді.

«Флагманська» російська нафта вже продається нижче за світові ціни більш ніж удвічі.

2. У грудні 2022 року нафтові доходи росії впали на 17%, до найнижчого рівня з початку вторгнення в Україну.

3. Міненерго США очікує, що видобуток рідки х вуглеводнів в росії знизиться з 10,9 млн барелів на день у 2022 році до 9,5 млн у 2023.

4. Перша партія венесуельської нафти компанії Chevron вирушила на НПЗ до США.

5. У новорічні канікули відвідуваність торгових центрів на рф у 2022 році виявилася на 10–15% нижчою за торішню і більш ніж на 30% відстала від показників 2020 року.

І далі ж буде...