"Рашистів на дно - 13.03.2023" - Ростислав Павленко

"Рашистів на дно - 13.03.2023" - Ростислав Павленко

Раз у раз у провідних західних медіа з’являються матеріали про розбіжності між союзниками та українською владою, а також усередині самих союзників щодо визначення української перемоги – і відтак цілей у війні, і відповідно видів, обсягів і темпів допомоги.

Щоправда, самі ж оглядачі зазначають, що питання такого рівня складності, як підтримка України у війні проти росії, ніколи не обходяться без дискусій. Щоб ці дискусії пришвидшити, і прискорити надання Україні зброї для наступу і звільнення територій (а саме перемоги найкраще мотивують подальшу допомогу), українська влада має зробити досить прості і логічні кроки.

Не допускати і натяку на те, що в Україні можуть порушуватись принципи демократії і верховенства права (спроби приховати такі речі позбавлені сенсу у інформаційну добу ХХІ століття).

Не порушувати, а зміцнювати єдність, не перешкоджаючи, а сприяючи усім можливим політичним, економічним і громадським контактам українців з союзниками, а також «третіми країнами», які намагаються знати свою вигоду «поза битвою». Жодна влада в цих питаннях не впорається сама – тож не варто і намагатись.

Не приховувати, не підміняти фейковими справами, а розслідувати по суті і виправляти докорінно проблеми корупції, зловживань і неефективності, особливо щодо Збройних Сил і їх забезпечення.

Поєднання цих речей суттєво посилить аргументи наших друзів і не залишить шансів скептикам.

Зрештою, як нещодавно зауважив британський оглядач Тімоті Аш, час насправді не працює на путіна. Якщо тільки не зволікатимуть союзники України. Ми найбільше зацікавлені в тому, щоб у такого зволікання не було шансів. Тим більше, коли і ЗСУ на полі бою, і санкції в економіці наближають перемогу все більш переконливо.  

1.За 2022 рік кількість російських компаній під санкціями зросла майже вдвічі — з 1,6 тис. до 2,9 тис.

Центробанк росії зазначає, що за таких умов російський експорт може втратити конкурентоспроможність і скоротитися навіть за переорієнтації поставок на дружні країни.

2. Третина (33,3%) електроенергії, виробленої у Німеччині у 2022 році, була отримана від вугільних електростанцій.

Вугільна генерація Німеччини забезпечується власними ресурсами, і це стало вагомим фактором для зниження залежності країни від російського газу.

3. Влада Індії вирішила не порушувати санкції, введені проти росії, зокрема стелі цін на російську нафту на рівні $60.

Чиновники в уряді Індії попросили банки і трейдерів дотримуватися чинних обмежень.

Дарма путін намагається подати росію як «лідера незахідного світу» - цим країнам «лідер» не потрібен; а власні інтереси диктують необхідність продовжувати відносини якраз з цивілізованим світом, а не із збанкрутілим розбійником.

4. США тим часом запровадили санкції проти ряду китайських компаній, які підтримують програму створення БПЛА в Ірані.

Поки великі країни визначаються, що саме буде вигіднішим у торгівлі, їх бізнесменам допомагають знайти правильну відповідь.

5. Різке падіння експортних доходів нафтових компаній спровокувало на російському ринку бензину рекордне за 5 років підвищення цін.

Вартість марки "Регуляр-92" уже з середини січня підскочила на 48%. А бензин «Преміум-95» почав стрімко дорожчати у лютому. Трохи більше, ніж за місяць, його ціна зросла на 36%.

І далі ж буде