"Рашистів на дно - 14.12.2022" - Ростислав Павленко

"Рашистів на дно - 14.12.2022" - Ростислав Павленко

Атаки рашистів на мирну інфраструктуру України і успіхи ЗСУ підштовхують наших союзників до підвищення температури.

CNN повідомляє про плани США поставити Україні антиракетні комплекси «Петріот», про що має бути оглошено невдовзі. Представники американської адміністрації, зі свого боку, також обіцяють незабаром «нові оголошення» про допомогу на додачу до вже представлених.

У свою чергу, міністр оборони Великої Британії Уоллес заявив, що розгляне можливість передачі Україні дальнобійних систем у разі продовження атак на мирну інфраструктуру. А оскільки такі атаки і тривають (особливо у прифронтовій зоні – а також з ранковим нападом «шахідів»), і явно готуються (маневри рашистських «кинджалоносців» і активність стратегічної авіації агресора вказують на це),- підстав для такого рішення вдоста.

Тим часом країни континентальної Європи розширюють постачання Україні різної зброї – як (пост)радянського, так і НАТОвського стандарту.

Рашистів чекають сюрпризи на полі бою – у той час як санкції невпинно тягнуть їх на дно.

1. Пентагон оцінює, що росія використає власні запаси снарядів до початку 2023 року.

2. У 9-й пакет санкцій за вторгнення в Україну ЄС включив блокуючі заходи проти Московського кредитного банку — 7-го в рф за розміром активів і 9-го за обсягом вкладів фізосіб.

Банк, великим клієнтом якого є «Роснефть», буде включений у санкційні списки разом із Далекосхідним банком та 169 компаніями.

3. Влада Нідерландів готова створити у Гаазі новий трибунал при підтримці ООН для розгляду справ про вторгнення і воєнні злочини рф в Україні.

4. Запуск військового супутника "Космос-2560" закінчився провалом: апарат, який мав шпигувати за Україною, зійшов з орбіти і згорів, не пропрацювавши і двох місяців.

Повідомлялося, що на нього нанесли георгіївську стрічку і символ війни рф з Україною – літеру Z. Певно, скрєпи виявились надто тяжкими.

5. The Moscow Times цитує опитування сервісу HeadHunter, відповідно до якого 37% працездатних російських громадян хотіли б емігрувати.

Такі настрої точно не сприяють переможному кидку на Захід.

І далі ж буде...