"Рашистів на дно - 18.11.2022" ч.2 - Ростислав Павленко

"Рашистів на дно - 18.11.2022" ч.2 - Ростислав Павленко

Успіхи ЗСУ якнайкраще мотивують союзників України не просто допомагати, але й кількісно і якісно збільшувати допомогу.

Так було при переході від передачі ручних протитанкових засобів до бронетехніки, потім до артилерії, потім до РСЗВ, потім до систем ППО… Кожен такий крок означав якісні зміни на лінії фронту – і чергові болючі поразки росіян.

Рішучий контрнаступ українських сил вимагає такої ж рішучої підтримки від союзників, переходу на черговий якісний рівень допомоги: до літаків і танків.

Щоб цей якісний перехід відбувся якнайшвидше, Україна має доносити необхідність цього на всіх рівнях і всіма способами. Тут важлива робота дипломатії – від Глави держави до кожної делегації. Важливо, що посилювати підтримку вимагає і опозиція – виступи Порошенка на міжнародних заходах і робота на оснащення ЗСУ сприймаються як аргумент для підтримки країни. Важлива робота експертів і громадянського суспільства, наочні картини з життя України, які мотивують громадян країн-союзників вимагати від своїх урядів допомагати нам.

У відомій аналогії з жабою у казані важлива не тільки поступовість – але і вчасність підвищення температури. І зараз якраз час цю температуру підвищити, відправивши росію на дно, примусивши піти геть з України і заплатити за свої злочини. Саме це здатне зберегти десятки тисяч життів.

1. У Європарламенті узгодили резолюцію про визнання росії спонсором тероризму.

Голосування пройде наступного тижня.

2. Російська економіка другий квартал поспіль продовжує стискатися під тиском західних санкцій, технологічної блокади та скорочення робочої сили через масову мобілізацію та еміграцію.

3. Індійські і китайські нафтові компанії різко скоротили заплановані обсяги закупівлі російської нафти після 5 грудня 2022 р. – щоби не підпасти під санкції. Сповна скориставшись із положення росії і закупивши необхідні обсяги нафти із значними знижками, вони планують скоротити закупки, коли втрати від санкцій перевищать вигоду.

4. Запчастини для іномарок в росії подорожчали до більш ніж на 50%. Автомобіль з прискоренням перетворюється із засобу пересування на розкіш – до того ж, дефіцитну.

5. Голлівудська кіностудія Warner Bros. заборонила трансляцію своїх фільмів російським телеканалам, зокрема, СТС, РЕН-ТВ, "Пятый канал" і "Домашний", а також відеосервіс more.tv.

Warner Bros. ввела заборону попри те, що її ліцензійні угоди з російським прокатником діють ще щонайменше півтора року.

Після початку війни росії в Україні основні голлівудські кіновиробники - Warner Bros., Universal, Paramount, Disney і Sony призупинили прокат і ліцензування своєї продукції в росії, деякі з них потім остаточно пішли з російського ринку. Після цього відвідуваність кінотеатрів на росії різко впала.

І далі ж буде