"Рашистів на дно - 19.11.2022" - Ростислав Павленко

"Рашистів на дно - 19.11.2022" - Ростислав Павленко

Аналітики Інститут вивчення війни, які постійно і зважено коментують хід війни, відзначають, що путін не заспокоїться, «поки не завоює Київ», а переговори не можуть припинити війну росії проти України:

"Переговори можуть лише призупинити війну. Відновлене російське вторгнення в лютому 2022 року після 8 років смертоносного «припинення вогню» після перших російських вторгнень 2014 року демонструє, що путін не заспокоїться, поки не завоює Київ. Опір України вторгненню свідчить про те, що українці легко не здадуться. Конфлікт нерозв’язний, поки в кремлі править путінізм. Переговори не змінять цієї реальності. Вони можуть лише створити умови, за яких путін або наступник задумається про відновлення наступу на незалежність України", – вважають американські аналітики.

У цій реальності цілком зрозуміла позиція України щодо повного звільнення окупованих територій і вихід на кордони 1991 року – у чому вислволюють підтримку і союзники. Однак, щоб ворог не спробував знову, Україна має отримати найнадійніші гарантії безпеки: як слушно відзначив Петро Порошенко на конференції з безпеки в Галіфаксі, це означає вступ до НАТО. Це має бути метою – тоді росія не зможе піднятися з дна через реваншизм, і нашим дітям не доведеться знову з нею воювати.

1. Вперше з 30 вересня вартість ф'ючерсу на нафту марки Brent на лондонській біржі ICE опустилася нижче $86 за барель.

2. Туреччина негласно приєднується до нових санкцій щодо російської нафти, які включають граничну ціну на нафту та заборону страхування танкерів.

З 1 грудня Туреччина закриє протоки Босфор та Дарданелли для суден, що перевозять нафту, якщо вони не мають страхового покриття.  

А російським нафтовикам стане практично неможливо отримати страховку в рамках нового санкційного режиму: з 5 грудня вона буде доступна лише танкерам, які перевозять нафту за ціною, нижчою від встановленої граничної ціни.

Це означає, що під ударом може бути весь експорт російської нафти з Новоросійська — близько 650 тисяч барелів на добу.

3. «Експорт зупинився»: російська залізниця прозвітувала про катастрофу перевезень металів.

4. Сума заморожених російських активів у ЄС складає 68 мільярдів євро.

Основну частину активів заморожено в Бельгії (€50 млрд) і Люксембурзі (€5,5 млрд).

На ці дві країни, а також на ФРН, Ірландію, Італію, Австрію та Францію припадає понад 90% заморожених активів.

5. Після оголошення мобілізації росіяни почали масово знімати кошти з депозитів: виник дефіцит валюти.

У той же час росіяни скупили так звані "недружні валюти" на московській біржі на суму, еквівалентну 70,9 млрд рублів (1,2 млрд доларів).

І далі ж буде...