"Рашистів на дно - 21.11.2022" - Ростислав Павленко

"Рашистів на дно - 21.11.2022" - Ростислав Павленко

Представник ГУР МО України повідомив, що, «за деякими даними,» 75% росіян підтримують російську агресію проти України.

Про це свідчить більшість відомих опитувань громадської думки на росії – наскільки у тоталітарній державі можна говорити про соціологію. Навіть ті, хто втік від мобілізації і уник можливості особисто іти примучувати українців до русскаго міра (аж до власної безславної загибелі під Бахмутом чи деінде), нерідко продовжують волати про «вайну да пабєди».

Тут важливо пам’ятати про два десятиліття пропаганди – коли путін знищив опозицію і свободу слова, і грав на найбільш ницих рисах російського колективного несвідомого. Але так само важливо розуміти, що зусилля пропагандистів упали на сприятливий грунт. «Праучіть» тих, хто посмів вирватися з задухи їхньої недоімперії, вважалося самодостатньою причиною для виправдання війни.

І вважатиметься доти, доки росія не опиниться на дні і кожен рашист не вип’є свою чашу відповідальності.

1. Росіяни скаржаться на зростання депресії - але не через війну, а через мобілізацію.

У росіян на кінець 8 місяця війни фіксують зростання кількості скарг на депресію, воно почалося після 21 вересня, коли було оголошено мобілізацію в росії. Після оголошення мобілізації соціологи повідомляють про зростання рівня тривожності у росіян.

Опитані центри надання психологічної допомоги підтвердили: кількість звернень зі скаргами зросла порівняно з лютим, коли почалася повномасштабна війна.

Посилати когось помирати рашисти раді. А от ризикнути власним життям – не дуже.

2. На Москві в районі площі трьох вокзалів велика пожежа. На площі 500 квадратних метрів обвалилися перекриття, у приміщенні стався вибух.

Мірою посилення хаосу і загальної деградації внаслідок санкцій, подібні явища на росії відбуватимуться дедалі частіше.

3. Депутат держдуми генерал-лейтенант армії запасу Андрій Гурулєв заявив, що російська армія має серйозно підготуватися до оборони Криму.

Згадуючи, як подібні відставники до 24 лютого попереджали кремлівських авантюристів, що легкої прогулянки в Україні не вийде, можна побачити: до рашистів повільно приходить стадія змирення і прийняття невідворотного.

4. Президент Франції Еммануель Макрон у інтерв’ю TV5 Monde підкреслив, що росія підживлює антифранцузьку пропаганду для того, щоб задовольнити свої «хижацькі амбіції» в Африці, де Франція зазнала невдачі.

З часів срср рф має розгалужені мережі впливу на режими в Африці; протидія їм – це ще один дипломатичний фронт, перемоги на якому означатимуть як голосування в ООН і інших організаціях, так і перерізання для рашистів джерел злочинних доходів і шляхів обходу санкцій.

5. Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що Захід має продовжити запровадження санкцій проти рф:

"Санкції проти росії ефективні, ми повинні продовжувати їх застосовувати, незважаючи на те, що вони впливають на нашу економіку. Ми повинні зайняти єдину позицію з цього питання, у тому числі з того, які справжні причини економічної кризи", - наголосив глава польського уряду.

Ця заява з’явилась на тлі обговорення чергового, дев’ятого пакету європейських санкцій.

І далі ж буде...