"Рашистів на дно - 22.02.2023" - Ростислав Павленко

"Рашистів на дно - 22.02.2023" - Ростислав Павленко

Агенція Eupinions поширили дані опитування, відповідно до якого понад 60% респондентів у країнах ЄС вважають напад рф на Україну загрозою для світу, нападом не лише на Україну, а й на Європу в цілому, і, відповідно, підтримують надання Україні допомоги.

Раніше подібні результати опитувань демонструвались і у США.

Медіа у провідних країнах здебільшого на боці України, повядомляючи про звірства рашистів і героїчну боротьбу українців.

Таке ставлення громадян провідних демократичних країн створює основу для відповідних дій політиків і посадовців. Тому тиск на росію зростатиме, а панічні чутки про «домовленість за спиною України» чутками і залишаться.

Тим більше, що рашисти раз у раз підживлюють свій образ злочинців і терористів, обстрілюючи українські міста і вбиваючи людей.

Це також формулює серйозні висновки і для України.

По-перше, маємо бути готові до тривалої війни. І кожна копійка власних коштів повинна йти Силам оборони. Тож - забути про тиск на бізнес, який пригнічує його; забути про дорожне крадівництво, «марафони» і перевитрати на ДБР чи ОГПУ. Кошти - на Армію.

По-друге, як сказав Байден, перемагає свобода і демократія. Україна не має права перестати відповідати образу вільної демократичної країни, яка бореться з тиранією.

Умови, як бачимо, не складні. Але дотримуватись мають неухильно.

Тоді підтримка України зростатиме, а рашисти сконають на дні.

1. Євросоюз продовжив дію антиросійських санкцій принаймні до 24 лютого 2024 року.

2. Естонія закликає ЄС знизити стелю цін на російську нафту до $30 за барель, і запровадити її на зріджений природний газ (ЗП) із рф.

3. Сербія відмовляється від російських винищувачів і закуповуватиме французькі Rafale, повідомив президент країни Вучич.

4. Державний нафтопереробний завод Індії Hindustan Petroleum зіткнувся з проблемами при спробі оплатити російську нафту.

Західні банки відмовилися проводити платіж, оскільки компанія не розкрила вартість угоди.

У зв'язку з цим банки побоюються порушення стелі нафтових цін.

Обійти санкції стає складніше.

5. Китай відмовляється впускати літаки, які російські авіаперевізники взяли в лізинг у компаній, зареєстрованих на Бермудах та Ірландії, і не повернули власникам після введення санкцій ЄС.  

Йдеться про більш ніж 480 літаків, або приблизно половину цивільного авіафлоту росії.  

І далі ж буде...