"Рашистів на дно - 22.11.2022" - Ростислав Павленко

"Рашистів на дно - 22.11.2022" - Ростислав Павленко

Парламентська асамблея НАТО визнала рф державою-терористом та закликала створити спеціальний Міжнародний трибунал для покарання російських злочинців.

Резолюція містить низку важливих для України рішень:

- збільшення постачання Україні озброєння;

- розробка конкретних кроків стосовно вступу України до НАТО;

- створення механізму стягнення репарацій з рф за завдані Україні збитки.

У резолюції закріплений принцип про те, що НАТО буде підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно.

Ця резолюція – певний зразок для парламентів країн-членів, тож варто чекати продовження у вигляді конкретних рішень на національних рівнях. І кожне заганятиме росію на дно.

1. Між США та Європою зростає товарообіг.

У 2022 р. США вперше за довгі роки імпортували з Європи (ЄС + Великобританія) більше товарів, ніж із Китаю, — на $449 млрд проти $418 млрд, за даними Міністерства торгівлі США за січень–вересень.

Товарообіг з Європи перевищував товарообіг з Китаю щомісяця за винятком січня.

Експорт із Німеччини до США за один лише вересень підскочив на 50% порівняно з вереснем 2021 р., а до Китаю скоротився на 3%.

2. США тиснуть на союзників щодо посилення санкцій проти рф

Офіційні особи США їздять по всьому світу в тихих дипломатичних спробах змусити основних торговельних партнерів рф застосувати санкції та торговий контроль, оскільки експорт до країни зростає після падіння протягом кількох тижнів після повномасштабного вторгнення Москви в Україну.

Щоб зміцнити фінансовий і торговельний кордон, встановлений західними країнами, США посилають до іноземних столиць високопосадовців із головних урядових установ. Їхня місія: ділитися розвідданими щодо мереж ухилення від санкцій, тихо погрожувати неохочій владі та фірмам каральними діями та збирати інформацію про мережі, підозрювані в постачанні до рф.

3. У ЄС задумалися про торгівлю з Центральною Азією в обхід росії.  

Євросоюз готовий брати участь у будівництві транспортних коридорів до Центральної Азії, щоби почати торгувати з країнами регіону в обхід росії, написав голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель.

"Очевидно, що регіон прагне диверсифікувати свої відносини і що ЄС розглядається як кращий партнер", - зазначив Боррель.

Величезний потенціал Центральної Азії пов'язаний із постачанням енергоносіїв та «критично важливої сировини» через новий транспортний коридор - Транскаспійський транспортний маршрут.

4. Ізраїль пообіцяв поставити Україні високоточні балістичні ракети, якщо Іран почне постачати власні ракети росії. Про це заявив голова ради нацбезпеки Ізраїлю Еяль Хулата.

5. З 1 січня на рф виростуть акцизи на алкоголь (із вмістом спирту понад 1,5%, у тому числі вина, шампанського та пива), парфумерію, тютюнову продукцію, легкові автомобілі, мотоцикли, бензин та дизпаливо, після чого ціни на ці товари, у свою чергу, підвищяться.

І далі ж буде...