"Рашистів на дно - 23.12.2022" - Ростислав Павленко

"Рашистів на дно - 23.12.2022" - Ростислав Павленко

Санкції проти рашистів стосуються не лише нафти, газу чи замороження рахунків. Ще з 2014 року під санкційним прицілом були технології, що дозволило загальмувати і видобуток енергоносіїв, і надолуження технологічного відставання росії від Заходу. Тепер під увагою також сектори, які тримають на плаву російську промисловість і відтак економіку в цілому.

Так, російські металурги не можуть продати 30 мільйонів тонн сталі.

Європейські санкції, що відрізали металургів від ключового ринку збуту, залишили незатребуваними мільйони тонн сталі та поставили заводи перед загрозою скорочення виробництва та масових звільнень.

Зараз у росії фактично нікуди подіти 30 млн тонн сталевої продукції.

За підсумками жовтня експорт чорних металів залізницею впав на 43% рік до року, а на заводах прискорилося скорочення виробництва, випуск продукції знизився на 11,5% рік до року.

І показники падіння збільшуються; росія іде на дно по всіх параметрах.

1. Ціни на паливо на АЗС на рф можуть злетіти майже на 35% вже на початку 2023 р.

2. Найбільша судноплавна компанія Китаю відмовилася возити російську нафту.

3. Болгарська державна атомна електростанція Козлодуй сьогодні підписала контракт з Westinghouse Electric Sweden на постачання палива для свого п'ятого блоку, аби знизити залежність від москви.

4. Понад 4 мільйони росіян втратили право на виїзд за межі країни через борги.

Обсяг простроченої заборгованості за споживчими кредитами (без урахування іпотеки) на рф вперше в історії перевищив трильйон рублів.

5. Кожен третій росіянин після початку повномасштабного вторгнення в Україну почав економити на їжі.

І далі ж буде...