"Рашистів на дно - 24.11.2022" - Ростислав Павленко

"Рашистів на дно - 24.11.2022" - Ростислав Павленко

Європарламент визнав Росію державою-спонсором тероризму. Резолюцію підтримали 575 європарламентарів, лише 8 були проти, 24 утрималися.

Наслідки визнання державою спонсором тероризму:

- Заборона на постачання зброї (експорт і продаж).

- Контроль за експортом товарів подвійного призначення.

- Заборони на економічну допомогу.

- Накладення різних фінансових і інших обмежень.

Всі ці заходи матимуть застосовувати конкретні країни, узгоджуючи їх між собою. Крім того, визнання росії спонсором тероризму у Європарламенті посилить позиції України в міжнародних судах – де ще з 2017 року розглядається саме сприяння росією тероризму, що стане однією з підвалин майбутнього комплексного обвинувачення за агресію. І наслідком буде кінець росії на дні.

1. США, країни Великої сімки та ЄС ведуть переговори щодо граничного рівня цін на російську нафту.

Як завжди у подібних питаннях, переговори і консультації потребують часу – але вже 5 грудня починає діяти ембарго ЄС, тож умови для ринку логічно визначити до цієї дати.

2. ЄС планує конфіскувати активи тих, хто ухиляється від російських санкцій і передаватиме їх Україні, заявив єврокомісар з питань юстиції Дідьє Рейндерс.

Нові дані показують, що найбільшими державами, що заморозили активи в рамках антиросійських санкцій, є Бельгія (на суму 3,5 млрд євро), Люксембург (майже 2,5 млрд євро), Італія (2,3 млрд євро), Німеччина (2,2 млрд євро), Австрія та Ірландія (по 1,8 млрд євро кожна), Франція (1,3 млрд євро) та Іспанія (понад 1 млрд євро).

3. Швейцарія прийняла 8 пакет санкцій проти рф.

Уряд Швейцарії, яка не є членом ЄС, вирішив 23 листопада «вжити заходи для 8 пакету санкцій, включаючи юридичну базу для запровадження стелі цін на російську сиру нафту та нафтопродукти», а також «обмеження на деякі види сталеливарної продукції» та на товари, призначені для авіабудівної та космічної галузей. Також введено заборону надання уряду та компаніям рф низки послуг, у тому числі у сфері інформаційно - комунікаційних технологій та архітектури.

Таке рішення важливо як з огляду на те, що до санкцій ЄС і G7 приєднуються інші країни, так і тому, що для рф звужується можливість обходити санкції через «нейтральні прапори».

4. Обсяг споживчих боргів, проданих російськими банками колекторським агентствам на стягнення, за 10 місяців 2022 року збільшився на 29%.

Росіян, які купились на привабливі кредити і тепер не можуть їх виплачувати, чекають веселі будні.

5. рф через санкції загрожує дефіцит … новорічних ялинок

На росіян чекає дефіцит новорічних ялинок і зростання цін на них до 70% через санкції.

Магазини перед Новим роком безпосередньо не завозять дерева через обмеження, які забороняють постачання ялинок до росії з Європи.

Тож ліси і парки на росії чекають набігу «дровосєков», які захочуть будь-що влашиувати собі «празднік». А за тим – арешт, мобілізація, пакет…

І далі ж буде...