"Рашистів на дно - 27.08.2022" - Ростислав Павленко

"Рашистів на дно - 27.08.2022" - Ростислав Павленко

З наближенням вересня активізується тема так званих «референдумів», якими рашисти намагатимуться надати виправдання окупації українських територій.

На росії замість виборів проводять «єдиний день голосування» - щороку до другої неділі вересня зводять голосування на різних виборах – від «думи» до суб’єктів федерації.

Цього року цей день припадає на 11 вересня. І у російських джерелах уже мусуються повідомлення про «підготовку до референдумів». Щоправда, не ясно, що саме примушуватимуть затвердити: проголошення якоїсь «новоросії» чи «приєднання» цих земель до росії.

Та й спротив українців може суттєво завадити планам. Очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай сказав, що псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях не буде: «Останнім часом значно активізувалося українське підпілля, завдяки якому ЗСУ точно знищують російські склади та бази орків. Тому окупанти навіть не мають варіантів де зберігати бюлетені, щоб вони не перетворилися на попіл».

Зрештою, представники США і ЄС уже заявили про невизнання псевдореферендумів. Якщо рашисти наважаться на їх проведення – це має стати поштовхом до нової хвилі санкцій, яка понесе рашистів глибше до дна.

1. Відтік капіталу з росії у 2022 році може перевищити $200 млрд.

У лютому поточного року було зафіксовано стрибок переказів з росії за кордон у розмірі $3,5 млрд, в червні обсяг таких переказів сягнув $5,2 млрд.

У першій половині 2022 року чистий відтік коштів із приватного сектора досягнув піку в $130 млрд — це 11% ВВП.

Чисте придбання іноземної валюти населенням за перший квартал 2022-го становило $20 млрд.

У другому кварталі 2022 року на домогосподарства може припадати понад 60% відтоку приватного капіталу.

У другому півріччі 2022-го відтік коштів може збільшитися ще на $90 млрд. і в результаті перевищить $200 млрд.

Як то кажуть, «швидкий поїзд набирає хід»…

2. Триває самовипилювання рф з газового ринку. Щодня росія спалює на факелах газу на $10 млн. (понад 4 млн кубів), щоб не експортувати його до Європи та посилювати свій шантаж.

Смолоскип горить на заводі "Газпрому" з виробництва зрідженого природного газу "Портова", де щодня знищується близько 4,34 млн кубометрів газу.

На місяць, отже, у повітря вилітає близько $300 млн. І це лише серпень.

3. Тим часом триває інфраструктурна підготовка Європи до життя без росії і її газу.

У Підкарпатському воєводстві у Польщі відбулося офіційне відкриття газопроводу Польща-Словаччина. Він дозволяє отримати вихід як до північних портів – а відтак, норвезького газу та скрапленого газу зі США,- так і до постачання африканського газу з Італії.  

4. Російські перевізники через брак деталей та їх подорожчання на тлі санкцій, пов'язаних з війною в Україні, почали знімати запчастини з одних гелікоптерів для ремонту інших.

Така ситуація стосується не лише іноземних, а й російських моделей, у яких стояли блоки зарубіжного виробництва. Проблеми виникли, зокрема, з російськими гелікоптерами «Ансат», які збирають у Казані. Таких машин у росавіації зареєстровано 54. Двигуни на них виробляли у США та Канаді, стартові генератори – у США чи Чехії.

Складніша ситуація з американським Robinson: цих вертольотів у країні сотні, і незрозуміло, чим і як їх ремонтувати в умовах обмежень.

5. На рф значно впало виробництво легкових автомобілів.

Воно зменшилося у липні цього року одночасно на 80,6% у річному зіставленні до 19,4 тисяч штук.

Також продажі нових легкових та легких комерційних (LCV) автомобілів у рф впали в липні поточного року на 74,9% у річному зіставленні.

Далі буде