"Реалізм, на який ніхто не має права закривати очі" - Елена Кудренко

"Реалізм, на який ніхто не має права закривати очі" - Елена Кудренко

Вибачте, ніякого песимізму - але не писати про це не можу. Це саме реалізм, на який ніхто не має права закривати очі.

Якщо Україну не змогли взяти наступом (а я вважаю, що стільки років і росія як в капкані - це показник), то що вони роблять руками єрмака:

- ділять те, що треба розділити. Сварять тих, кого їм треба посварити;

- саджають, судять тих, хто здатний об'єднувати та приймати вольові рішення;

- дискредитують тих, хто має якийсь вплив;

- руйнують здобутки, сунуть рила до мови, до культури, до Конституції;

- ділять міністерства та сфери впливу, спустошують бюджет, заганяють нас у зовнішні борги, і...

Все це нагадує мені 2014 рік, коли росіяни обстрілювали наших прикордонників з російської території. Тобто випалювали все можливе, щоб потім просто зайти на випалене поле, де не буде супротиву. Зараз йде те саме випалення, тільки іншими методами.

Але розумієте, що Путін помилився щодо "русскіх" та "русскоязичних" в Україні - що начебто це одні й ті самі люди, і що всі вони будуть зустрічати його з квітами?

Так, вони тоді увійшли кадровою армією, білими вантажівками, чоловічками без нашивок, але, але, але...

Коли ти не розумієш потенціалу українського народу, ти будеш робити спроби й прикладати зусилля, єрмаками чи портновими, чи подоляками, чи нічого не розуміючими зеленськими - і помилятися в основному. В тому, що ти насправді, будучи росіянином, НІКОЛИ українця не зрозумієш, бо він "не один народ".

Звідки взялися ті люди, що самоорганізувалися в 2014-му? Тоді ж Аваков не був міністром, а Порошенко президентом, і армія була не забезпечена. І грошей не було, і ті ж борги були, і населення через один - неактивне. До чого я веду:

якщо зараз вони штовхають нас назад, відбирають і руйнують, то на чому базується їх припущення, що Україну можна буде брати голими руками?

Ну, розвалять вони Армію - так воювали ж якось і сім років тому?

Ну, підкуплять вони якихось "лідерів" чи посадять генералів - так є ланка наступна, вона підростає та тренується, і кожен офіцер - це вже наступний бойовий генерал в перспективі.

Ну, загонять вони в китайські борги країну - так ми з мінуса починали в 2014-му.

Ми після Голодомору вставали на ноги, і після Радянського союзу, і після вторгнення росіян - тут не хочу якогось пафосу, це просто роздуми.

Ось чому російські пани отримували в Україні маєтки з кріпаками в подарунок, але челядь, яка має право прислуговувати в домі біля пана - привозили свою, російську, здебільшого? А українців гнали на поля працювати? Бо від українця можна було отримати вилами в дупу, і не вижити. Тому повної довіри та спокою, що українець тобі покореться - не було й ніколи не буде.

Ось та сама помилка Путіна, який від нас, с...ка, ніяк не відчепиться. Ну, візьми, перезалий Україну своїм населенням - так вийде, як у Криму. Коли татари роками вивчали можливості здобувати воду та вирощувати врожаї (а вони там були до того, як Україна пустила в Крим воду), і татар вивезли, а привезли туди росіян - ті не справились. Бо можна приїхати до чужої домівки і занепастити все, що будувалося до тебе, просто тому, що в тебе генетично руки з дупи ростуть.

Тобто і Україну хочеться - і без українців ніяк, і підкорити їх взагалі неможливо. Тільки малоросів, але малороси - то так... Користі з них, коли треба працювати, мало. Це ж не малоросів розкуркулювали - це саме українці зерно вирощували. І не малороси були розробниками, інженерами, науковцями - бо мізки вибірково має тільки меншість, навіть в будь-якій країні.

Ось і отримує Росія цугцванг.

Бо лізе туди, де буде постійний вогонь супротиву. Не кажу, що ще одну Чечню - але, можливо, те, що росія ще не мала взагалі. Багато хто тут має вже особісті рахунки.