Росія готує окупацію Білорусі за українським зразком

Росія готує окупацію Білорусі за українським зразком

Білорусь може спіткати така ж доля, як і Україну. Таку думку висловив 7 вересня в ефірі програми «Велике інтерв’ю» з Євгеном Кисельовим (телеканал NewsOne, Київ) колишній посол України в Білорусі Роман Безсмертний.

За його словами, у Кремля вже заготовлений план, згідно з яким Білорусь буде ділитися так само, як Україна: Вітебськ і Мінськ — це схід, Брест і Гродно — захід.

Український дипломат вважає, що Олександр Лукашенко «вже давно діє в тих рамках, в яких йому дозволяє Кремль».

 — Сьогодні Білорусь — це перевалочна база для російського експорту в Європі. Подивіться на експорт Білорусі в Голландію — це паливно-мастильні матеріали, які приходять до Білорусі з Росії, ну і потім відправляються в Голландію. І це все в обхід санкцій, і ця система працює, — цитує Безсмертного сайт телеканалу.

Дипломат назвав Білорусь головним імпортером Росії. Що стосується налагодження відносин Лукашенка з заходом, то, як вважає дипломат, «його штовхають туди, де Росії потрібен канал».

Роман Безсмертний був призначений послом України в Білорусі указом президента Віктора Ющенка 24 лютого 2010 року, за добу до інавгурації Віктора Януковича. 3 червня 2011 року Янукович звільнив Безсмертного з посади посла. На думку політологів, причиною відставки стали різкі висловлювання дипломата щодо політики офіційного Мінська.

Джерело