"Рузвельт - радянський агент...?" - Павло Бондаренко

"Рузвельт - радянський агент...?" - Павло Бондаренко

28 листопада 1943 року почалося одне з найганебніших дійств в історії людства - Тегеранська конференція лідерів трьох держав Антигітлерівської коаліції: США, СРСР та Великобританії.

То був брудний "договорняк", організований Сталіним та Рузвельтом. "Міжсобойчик", на якому відбувалася торгівля та розподіл сфер впливу. Там було остаточно поховано стратегію Черчилля на вторгнення в окуповану нацистами Європу через Балкани й на догоду Сталіну "продавлено" рішення висаджуватися подалі від Східного фронту, у Нормандії аби дати Кремлю можливість окупувати Східну Європу та Балкани.

На тій таки конференції Сталін з Рузвельтом таємно обговорювали перспективи знищення Британської імперії та розподіл сфер впливу на її колишні колонії.

Для того, аби Рузвельту було зручніше зраджувати союзника, Сталін оселив його у радянському посольстві під приводом того, що на президента США страшний Отто Скорцені готує замах. Пізніше навіть брехливий фільм по не менш брехливій книзі радянського дипломата В. Бережкова "Тегеран-43" зняли. На гонорар знаменитому актору Ален Делону не поскупилися.

Насправді ніякого замаху реально не готувалося. То була димова завіса.

Рузвельт з того моменту виступав фактично як радянський агент. Навколо нього відкрито працювали кремлівські шпигуни типу Елджера Хісса. А штатний агент Кремля Гаррі Гопкінс, який фактично керував зовнішньою політикою США, був найближчим другом Рузвельта і навіть жив у Білому домі, у колишніх апартаментах Авраама Лінкольна.

От саме тоді, аби врятувати США від комуністичної загрози, спецслужби країни та представники здорових політичних кіл почали готувати на Рузвельта замах, адже скинути його з посади через вибори було неможливо - надто добре Рузвельт грався у популізм.

Змову було реалізовано 12 квітня 1945 року у заміському маєтку Рузвельта, пострілом із снайперської гвинтівки у голову. Через що його ховали у закритій труні.