ЄС продовжив дію економічних санкцій проти Росії

ЄС продовжив дію економічних санкцій проти Росії

Європейський Союз одноголосно продовжив дію економічних санкцій проти Росії ще на півроку, після того, як лідери Євросоюзу засвідчили невиконання Мінських домовленостей з боку Росії.

«Лідери ЄС закликали Росію повною мірою взяти на себе відповідальність за забезпечення виконання Мінських домовленостей як ключової умови будь-якої істотної зміни позиції ЄС», - йдеться в офіційному повідомленні.

Ці санкції було вперше введено 31 липня 2014 року через дії Росії з дестабілізації України і включають обмеження доступу низки російських банків та компаній до первинного та вторинного ринку капіталу в ЄС, забороняють деякі форми посередницьких послуг для російських фінансових установ. Також йдеться про обмеження передачі оборонних матеріалів та товарів подвійного призначення і обмеження доступу Росії до деяких чутливих технологій в енергетиці. В ЄС наголосили, що санкції не спрямовані проти російського народу і відзначили, що обмеження на імпорт продуктів харчування були введені не ЄС, а Росією.

Крім економічних санкцій з боку ЄС діють інші заходи, введені у відповідь на незаконну анексію Криму Росією та дестабілізацію в Україні, мовиться у повідомленні.