«ЩО БУДЕ НА ВИБОРАХ ДО КОНҐРЕСУ США У ЛИСТОПАДІ ?» - Олег Пономар

«ЩО БУДЕ НА ВИБОРАХ ДО КОНҐРЕСУ США У ЛИСТОПАДІ ?» - Олег Пономар

Багато читачів запитують, що буде з виборами до Конґресу США в листопаді? Що робиться з республіканцями? Що буде з Трампом? тощо

Ось що кажуть ті, хто в темі. Сьогодні Трампа підтримує 80% республіканського істеблішменту. Причин багато — завдяки Трампові вони при владі, багато з них є пов'язанимм з Трампом комерційно й корупційно, для багатьох він нині є кумиром. Але все це — сьогодні. До листопада все це може змінитися, і спробую пояснити чому. Ця осінь буде сезоном суцільних скандалів та звинувачень проти Трампа.

1 Мюллер. Я багато разів писав, що Мюллер знає стократ більше, ніж він досі оприлюднив. Знає все детально і має докази (свідків, які пішли на угоду з ним) та документальні підтвердження (номери рахунків, емайли, запимси розмов і смс, тощо). Остання заява зі звинуваченням 12 грушникам — добрий доказ цьому. В ній все детально — імена, адреси, дати, зустрічі, тощо. Але Мюллер ще навіть не витягнув свої найбільші козирі. Досі не арештовано Коена та Стоуна, наприклад. Все це — ближче до виборів. Також відомо, що нещодавно команда Мюллера збільшилась на 10 осіб — мегафахівців з кіберактивності, з відмивання коштів, тощо

2 Манафорт. Суд над Манафортом — це нюрнберзький процес. Це відкриті та публічні слухання, де висупатимуть свідки, а прокурори викладатимуть тони документів про те, як Манафорт брав гроші в московських олігархів, що він з ними робив, тощо. Тобто Спрут стане публічним на всю Америку та весь світ.

3 Пам'ятаймо, що генеральний прокурор Нью-Йорку подала до суду на Trump Foundation. Розслідування тривало два роки і тепер все це стане відомим у суді. Трамп та його діти створили не благодійний фонд, а особистий гаманець чи пральню, аби ухилятись від податків.

4 Пам'ятаймо про ще один великий позов. Позов Демократичної партії США до Трампа, уряду Московії, WikiLeaks про вкрадені вибори. Про що там йтиме мова можна собі уявити, якщо прочитати звинувачення Мюллера дванадцятьом офіцерам ГРУ.

5 Саміт у Гельсінкі. У США його назвали самітом зради. Дійсно, в якому безвихідному становищі має бути Трамп, якщо він через три дні після того, що оприлюднив Мюллер, все одно йде на зустріч з Путіном. Тобто — мости спалено.


А тепер щодо виборів до Конґресу. Як ви гадаєте, якщо до самих виборів все це варитиметься в усіх ЗМІ, чи всі республіканці захочуть розділити з Трампом репутаційну відповідальність напередодні виборів? Звичайно, багато буде й таких. Але точно — не всі.

І ще. Суспільна думка і рейтинг. Протягом осені скандалів рейтинг Трампа точно просяде.

Я не хочу пргнозувати синю хвилю (перемогу демократів) в листопаді. Хоча є й такі прогнози. Краще просто дочекаємось листопада і побачимо. І тоді, залежно як пройдуть вибори, будемо прогнозувати й аналізувати далі.

Олег Пономар