"Що цим хотіли показати?" - Mason Lemberg

"Що цим хотіли показати?" - Mason Lemberg

Насправді нема нічого поганого в поїздці Зеленського в Бахмут. І треба визнати, що для такої поїздки людина має мати мужність.

Але на цьому з адекватного все. Точніше, до Зеленського претензій з цього приводу нема, але є претензії до інформаційних цілей.

Не знаю яка була причина поїздки, але ОПа подає цю подію як контраст з путіним і як пропагування раніше створеного образу володаря сталевих яєць.

І обидві інформаційні цілі виглядають як .айно собаче.

Змагання з путіним (я поїхав, а ти - ні) замість шляхетних запрошень на середньовічні лицарські дуелі (як би воно мало виглядати за задумкою) більше схожі на гоповську поведінку на районі з претензіями типу "Ссишь, ти чьо зассал?".

Може через те що зараз 21 століття і досвід людства довів, що голівудський кіношний образ царя на коні на полі бою не надто застосовний до сучасних умов. Керівник держави, парламентарі, ключові командуючі, мають бути у безпеці і керувати державою, військом, а не як довбойоби гарцювати на конях на лінії фронту, підставляючи себе та інших під приліт невідомо з якою метою.

А може тому що вже обридла якась нездорова тяга зеленського до путіна, якісь подібні вибрики і виклики до окупанта. Колишня пристрасть до зустрітись з путіним за будь-яку ціну тепер переросла в виклики на "лицарські поєдинки на райончікє па паняніям" і демонстрування "а я можу так, а ти дід не можеш, я лудший". Да лудший ти, лудший ніж дід, тільки навіщо з ним зрівнюватися, навіщо контрастувати з ним?

Завдання України - перемогти росію, так роби це, ти керівник, а не вибудовуй свій манямірок навколо якогось діда і стратегії мортал-комбат. А якщо вже ти не можеш без діда, то йдіть вже якось там домовтесь через єрмака, по..біться, заспокойтесь і не заважайте Україні досягти справжньої мети - розїбати росію повністю, бо тільки це запорука миру і того, що твій син не буде гинути під Бахмутом через 10 років.

Така сама лажова історія про "сталеві яйця". Повторюсь, що потрібно мати сміливість туди поїхати. Це так.

Але що ж тоді говорити про десятки тисяч людей, які там перебувають в вдень і вночі? В них які яйця і хто ти напроти них, приїхавший на короткий час з охороною?

Та й, зрештою, про що мова? Що хотіли показати? Безстрашність? Вибачте, але безстрашність на війні - це відхилення, коли в людини проблеми з головою.

Нормально боятися. Всі бояться. І страх, в багатьох випадках є рушієм раціонального мислення і рятує життя.

То чим хвалитися? Безрозсудністю? Бездумністю?

І знову повертаючись до 21 століття надворі і до українських реалій. "Мати сталеві яйця" зараз - це вичистити з свого власного оточення всю ту мразоту, яка співпрацювала з кремлем, зачищала Майдан, яка розкрадання країну, яка садила в тюрми військових, вилучала клістрони, гноїла броніки, ламала катери, зривала оборонне замовлення, здала виходи з Криму. Вичистити і покарати публічно, незважаючи на друзів дєцтва. Оце про яйця сталеві.

І останнє: все це мені зафлешбечило. Таке я вже бачив. 10 років тому. Як з януковича ліпили такого ж лідера, отца нациі. Причому, ліпили судячи з усього, ті самі люди.

То ж чи варто створювати образ, який людина не здатна пронести в силу відсутності в неї відповідних якостей (що доведено наочно не раз), якщо момент руйнування цього образу може стати критичним і кардинально змінити думку на протилежну?

Але відповідь на це риторичне запитання від представників партії регіонів ми не почуємо. Їх ніколи, треба займатись яйцями, поки язик не примерзає.