Шість фактів про користь зимового відпочинку

Шість фактів про користь зимового відпочинку

Експерти розповіли про головні переваги проведення зимового відпочинку на засніжених курортах.

За їх словами, активний зимовий відпочинок позитивно впливає не тільки на загальне самопочуття людини, але і на її емоційний стан, пише The Shape. Заняття спортом на свіжому морозному повітрі дарує гарний настрій, а також зміцнює імунітет і сприяє схудненню.

Шість причин провести зимові вихідні на засніжених курортах

1. Схуднення
Як розповідають фітнес-інструктори, заняття будь-яким спортом або активними іграми на свіжому повітрі активізує роботу коричневого жиру в тілі, який спалює калорії. Таким чином, людина худне набагато швидше, в порівнянні із заняттями в залі.


2. Насичення організму вітаміном D
Незважаючи на те, що взимку сонячна активність нижча, ніж влітку, людина, перебуваючи під впливом прямих променів, отримує повноцінну дозу вітаміну D, який є корисним для підтримки імунітету.

3. Відпочинок з друзями і нові знайомства
За словами експертів, за роботою і домашніми клопотами не часто вдається зустрічатися з друзями, тому проведення спільного відпочинку стане гарним виходом із ситуації. Більш того, в поїздках часто зав'язуються нові знайомства, які також можуть бути корисними.

4. Навчитися нового зимового спорту
Перед людиною відкривається можливість навчитися кататися на лижах, сноуборді або зайнятися іншими видами зимового спорту. Це принесе не тільки задоволення, але і буде сприяти спалюванню жиру.

5. По-справжньому насолодитися багаттям
Взимку люди рідко мають можливість розвести справжнє багаття і погрітися біля відкритого вогню. По завершенню тривалого морозного дня це буде відмінним способом розслабитися.

6. Возз'єднатися з природою
Як розповідають експерти, за роботою і домашніми клопотами люди рідко вибираються на природу. Тому вони рекомендують погуляти у засніженому лісі або в інших улюблених місцях, щоб насолодитися красою зими. Більш того, холод стимулює організм виробляти більше тепла, в результаті чого відбувається активне вироблення ендорфінів.