Шкіндаль... і знову Єрмак

Шкіндаль... і знову Єрмак

Єрмак пообіцяв американцям рухатися вперед у "розслідуваннях" проти Байдена. Американський телеканал CNN оприлюднив аудіозапис телефонної розмови колишнього адвоката Дональда Трампа в липні 2019 року між колишнім адвокатом Дональда Трампа Руді Джуліані, американським дипломатом Куртом Волкером і Андрієм Єрмаком, який на той час був помічником президента Зеленського.



Під час розмови, яка тривала 40 хвилин, Джуліані неодноразово пояснював Єрмаку, що президент Зеленський має публічно оголосити про розслідування проти Байдена в Україні. Джуліані, зокрема, сказав, що "все, що нам потрібно від президента (Зеленського), – це сказати: я поставлю чесного прокурора, він проведе розслідування і відкопає докази, які наразі існують, і чи є інші докази причетності до виборів 2016 року, а потім справа про Байдена має бути припинена… Хтось в Україні повинен поставитися до цього серйозно".

Адвокат Трампа переконував, що це поліпшить відносини між Сполученими Штатами та Україною. А ще прискорить візит українського президента до Білого дому. Дзвінок тривав 39 хвилин. І за три дні після розмови Джуліані та Єрмака – Трамп особисто зателефонував Зеленському.

Повідомляється, що під час розмови Єрмак терпляче слухав і намагався перенаправити розмову на офіційні дипломатичні питання, наприклад, щодо призначення Зеленському дати його першого офіційного візиту в США.

Але він також дав сигнал американцям, що буде працювати, щоб рухатися уперед в "розслідуваннях".

За інформацією CNN, Єрмак тоді сказав: "Я абсолютно впевнений, що як тільки будуть затверджені дати майбутнього візиту президента Зеленського в США, я готовий особисто взяти на себе контроль над підготовкою. І, звичайно, я буду готовий приїхати, і ми можемо особисто сісти і докладно обговорити всі питання, все це розслідування, яке ви перерахували в нашій бесіді".

"Я впевнений, що Зеленський це скаже", – передає CNN слова Єрмака у відповідь на прохання Джуліані про те, щоб український президент згадав про розслідування під час його майбутньої розмови з Трампом.

Нагадаємо, колишньому адвокату Трампа Руді Джуліані вже скоро можуть висунути обвинувачення. Він нібито лобіював українських політиків та олігархів в обмін на компромат на суперника Трампа – Джо Байдена. Нещодавно в квартирі та офісі Джуліані провели обшуки та вилучили там електронні пристрої.