"ШУШИНСЬКА ДЕКЛАРАЦІЯ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ШУШИНСЬКА ДЕКЛАРАЦІЯ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Головна подія сьогоднішнього дня сталася не в Женеві. Головна подія сталася в Нагорному Карабаху, у місті Шуши, щойно звільненому армією Азербайджана.

Там сьогодні зустрілися Ердоган і Алієв, і підписали Шушинську декларацію, згідно якої Туреччина і Азербайджан діятимуть спільно в разі загрози "третьої сили". Очевидно - в тому числі скрепної. Плюс, сторони обговорили "план відновлення Карабаху" простіше - турецькі інвестиції в регіон.

Тобто оцініть глибину ситуації. Поки Москва марить "рускім міром", у неї на півдні, в найбільш болючому регіоні - на Кавказі, сформувався до болі їм знайомий регіональний лідер, який щойно закріпив свою присутність на територіях колишнього СРСР, у в зоні яку Росія вважає зоною своїх інтересів. Цей лідер тепер погрожує Москві влаштувати а-та-та, якщо та сунеться. Туркам російські літаки збивати - не вперше.

Шановні, такого не було з кінця 19-го сторіччя!!!

Я заприсягтися готовий, турецька дипломатія уже шукає підходи до лідерів Вірменії та Грузії, а турецька розвідка - до лідерів російських Дагестану, Інгушетії і... Чечні.

От де у Москви по-справжньому горить і палає. От звідки Москва ризикує здобути найбільші проблеми, які поховають міф про "велич Путіна". Гарантію даю - Москва цього навіть не помітить. Поки що.