Скільки годин треба спати

Скільки годин треба спати

Існує думка, що неможливо спати занадто багато, однак занадто тривалий сон свідчить про проблеми зі здоров'ям або перевтому.

Нещодавно професор Уорвікського університету Франко Каппучіо, який спеціалізується на серцево-судинних захворюваннях, вивчив 16 досліджень, в яких за останні 10 років взяли участь понад 1,1 млн. осіб.

Каппучіо виявив прямий зв'язок між тривалістю сну і здоров'ям людини: ті, хто спав 6-8 годин, почувалися краще за інших.

Це очікувано, але цікаво інше: смертність серед тих, хто спав довше восьми годин, була вищою, ніж серед тих, хто недосипав.

На думку Каппучіо, тривалий сон говорить про те, що у людини проблеми зі здоров'ям - або про те, що вона сильно втомлюється. Головне, що потрібно зрозуміти, наскільки тривалість сну індивідуальна.

Атлетам після виснажливих тренувань потрібно більше часу на відновлення, ніж офісному працівнику, який цілий день сидить за столом, а немовлятам потрібен триваліший сон, ніж літнім людям.

Якщо ви регулярно спите довше 8 годин, то це може бути приводом звернутися до лікаря. Не кажучи вже про те, що спати хоча б 6-7 годин потрібно щодня, а не тільки на вихідні.