Сквер біля Будинку культури Харківського тракторного заводу відкритий після реконструкції

Сквер біля Будинку культури Харківського тракторного заводу відкритий після реконструкції

Завершилася реконструкція першої частини скверу біля Будинку культури Харківського тракторного заводу.

Сьогодні, 23 жовтня, відбулося відкриття оновленої його ділянки. У святі взяли участь жителі мікрорайону, а також директор Департаменту комунального господарства Віктор Кітанін, директор Департаменту житлового господарства Роман Нехорошков і голова Адміністрації Орджонікідзевського району Ольга Вельможна, передає city.kharkov.ua.

Як повідомив Віктор Кітанін, в ході реконструкції було приведено до ладу 4 га території раніше занедбаного парку. У ході капітального ремонту тротуар покрили асфальтом і тротуарною плиткою «Старе місто», встановили новий бордюр, лавочки та урни. Крім того, в парку з'явилися дитячий та спортивний майданчики, майданчик з тренажерами. Також у парку провели освітлення, для чого встановили понад 160 опор зі світильниками, в землі проклали понад 4,7 км кабелю. Крім того, у сквері висадили 20 лип, 40 квітучих кущів, а на площі понад 10 тис. кв. м обладнали газони та клумби. На вході у сквер встановили трактор, який вийшов з першого конвеєра ХТЗ в 1931 році.

Зазначимо, що капітальний ремонт скверу біля БК ХТЗ проходить за розпорядженням Харківського міського голови Геннадія Кернеса. Чотири роки тому мер звернувся до керівництва тракторного заводу з проханням передати в комунальну власність цей сквер, оскільки у підприємства не було можливості привести його до ладу. Частину скверу завод місту вже передав, на ній і провели нинішню реконструкцію. Як тільки буде передана друга частина, зроблять капітальний ремонт і решти.