"СЛУГИ НЕ ДРУЖАТЬ З США?" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"СЛУГИ НЕ ДРУЖАТЬ З США?" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Сьогодні буде бенефіс партії «Європейська Солідарність» і депутата Олексія Гончаренка особисто. Сьогодні відбудеться голосування за Постанову Верховної ради про Звернення до Конгресу США щодо надання Україні статусу основного союзника США поза НАТО (MNNA). Це голосування буде індикатором, який точно покаже – на чиєму боці партія «Слуга народу»?

 Олексій Гончаренко без перебільшення цим голосуванням посадив «Слугу народу» у глибоку смердючу калюжу. За позачергове засідання ВР депутати «ЄвроСолідарності» зібрали 153 підписи нардепів, і в тому числі підписи поставили депутати «Слуги народу»! Очевидно, вони були переконані що голова ВР Разумков не підпише постанову. Але той несподівано пішов на зустріч опозиції. Якщо зараз заходяться міняти голову ВР, буде очевидно за що.

 Здавалося, що поганого в такій постанові? Ну очевидно ж, попросити статусу союзника і отримати статус союзника це ніяк не одне й те саме. Та варто було з’явитися Розпорядженню голови ВР, як «служки» заходилися криком кричати, чому Україні НЕ потрібно бути основним союзником США поза НАТО.

 Нардеп Верещук тепер співає, що статус MNNA - ніщо порівняно з документами підписаними Зеленським у США. Знаєте, мені навіть подобається як люди з серйозним обличчям доводять що гниль корисніша за яблука – статус MNNA, мовляв, гірший за меморандум (!) який нікого ні до чого не зобов’язує. Це говорить Верещук, яка сама підписала звернення до голови ВР!

 Послиня України в США Оксана Маркарова заголосила ніби статус основного союзника США поза НАТО унеможливить вступ України в НАТО. Я звісно розумію, що фінансистка Маркарова, перша дипломатична посада якої – посол в США, повторить будь-яку нісенітницю з ОП. Я тільки не збагну. НАТО нам наступні років 20 не світить – сказано президентом Естонії, яку точно не назвеш нашим противником. Чим нам заважає якщо ці 20 років Україна буде основним союзником США поза НАТО?

 Нарешті найбільше мені сподобався довід, що статус MNNA мав Афганістан. Мав, і що? Якщо ви позичили сусіду 2 тисячі гривень, він обов’язково мусить їх пропити і стати алкоголіком? Якщо раптом хтось не в курсі, в той час коли Афганістан мав статус MNNA американці там збудували 13000 шкіл, біля 60 вишів та 600 клінік, а населення зросло у 1,5 рази. Це проти зменшення на 20% в період радянської окупації. Скільки було вбухано в армію Афганістану – всім відомо без мене. Якби такий золотий дощ обвалився на нас – я не знаю чим би стала Україна за 10 років. Чому ці люди оце все поміняли на владу талібів – питання до психіатрів. Але це – точно не про Україну, яка зовнішній агресії опирається вже 7 років.

 Знаєте що мені нагадує поведінка «Слуг народу»? Вона нагадує мені поведінку прем’єра Юлії Тимошенко, яка на словах просторікувала про шлях України в НАТО, але в реальності зробила все аби унеможливити отримання Україною ПДЧ з НАТО. А ще мені це нагадує дії самого Зеленського, який місяць піарився на проведенні Кримської платформи, але потрапивши у США «забув» заїхати до Нью-Йорку аби представити Кримську платформу у штаб-квартирі ООН.

 Очевидно, ми маємо справу з імітацією бурної діяльності. Вголос говорячи про «тісну співпрацю з США» команда Зеленського робить все, аби співпраця України і США не стала раптом справді корисна для України. Замість MNNA нам підсовують «меморандуми» і переконують що от він – бенефіс дипломатії. Заселенці якої фортеці 15-го ст., в столиці якої країни, найбільше зацікавлені в таких діях – здогадатися не важко.

 Проте! «Слуга народу» може все змінити! Треба просто «Слузі народу» проголосувати за Постанову Гончаренка. І все.

 І так. А навіщо справді нам статус основного союзника США поза НАТО? Про це і про те чим статус MNNA відрізняється від того що підписав Зеленський - наддетально розтлумачено у інфографиці нижче.