"Смішні і недолугі" - Олена Кудренко

"Смішні і недолугі" - Олена Кудренко

Підтримувати Пригожина кинувся Ходорковський. В принципі, російські опозиціонери могли би підтримати будь-кого зі зброєю, тих же РДК та Легіон "Свободная Росія" - але тим не вистачає реклами, передусіль. Такої реклами серед російського "суспільства" (насправді його там немає), щоб так само безкоштовно заправлятися на заправках Медведчука та брати їжу та воду з рук наївних росіян.

Ці ідіоти показали відкриті кордони та незахищену територію. Показали, що в разі наступної спроби заколоту частина з них кинеться купувати квитки вдесятеро дорожче за ринкові, на літаки до Туреччини. Частина перейде на бік повстанців. Частина помаше рукою проїзджаючим танкам. Але навряд чи вони зустрінуть будь-яких заколотників всенародним опором. Бо ж не суспільство. І не нація.

Вийде Навальний - поставить своє "Я" вище за інтереси самої Росії. Бо вкотре згадую відео, де у нього питають навіть не про Крим - про Грузію.

- Чи повернете ви Грузії Абхазію та Осетію?

Питання задавалося декілька раз. Він їх чув. Відповіді не було.

Бо імперія або залишається по своїй суті імперією (щодо Росії - ні в якому разі не демократичною країною), або ж розвалюється. І тоді її шматки дуже сумують за "былым величием". Ходорковський теж зазначає, що давайте підтримаємо будь-кого, а вже потім будемо розбиратися, що робити далі. На найближчі століття росіяни як маса неспроможні стати іншими. Якщо вже їм були дані можливості, величезні природні ресурси, відкритий світ та кордони (в сенсі - хочеш, відпочивай в будь-якій країні, хочеш - навчайся, набирайся досвіду) - але на виході ми бачимо невиліковну завищену самооцінку, яка заважає росіянам критично мислити.

Тому й кажу про смішність. І недолугість. Бо нездатні тверезо оцінити супротивника перед наступом на нього. Нездатні пропрацювати варіанти на випадок зворотнього напрямку розв'язаної ними війни. Нездатні захистити власні території.

Коли будуть нові коливання на росії - вона не справиться. Бо фундамент таки тріснув.