"СПАРТАК СУББОТА І ТАЄМНИЦІ «СЛУЖОК»" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"СПАРТАК СУББОТА І ТАЄМНИЦІ «СЛУЖОК»" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Цікава штука вийшла. Новина про можливий підрив окупантами Запорізької АЕС (до якого ду-у-уже скептично поставилися фахівці-ядерники і якого взагалі не злякався Захід) перебила в медіа доволі крупний скандал. Викликати скандал могла публікація на «Українській правді». Сама публікація доволі плутана і пересічному читачеві мало зрозуміла. Тому спробую пояснити.

Отже. Є такий відеоблогер Спартак Суббота, автор ютуб-каналу «Подкаст-терапія» з аудиторією понад 300 тисяч осіб (ще 127 тисяч підписників Суббота має на Телеграмі). Також Суббота читає платні лекції для своїх підписників і всіх бажаючих. На теми психології. Себе Суббота називає психологом і психотерапевтом.

Нещодавно вийшло розслідування психотерапевта Іллі Полудьонова, суть якого така. Спартак (реально – Олександр) Суббота – шахрай, який не має медичної освіти, не співпрацював зі спецслужбами і не має наукового ступеню, попри всі його твердження. Заявлено також, що Суббота зваблював своїх клієнток і мав з ними сексуальні стосунки.

 І от з’ясувалося, що такий тип тривалий час виконував низку замовлень для партії президента Зеленського! Самим фактом співпраці «Слуги народу» з мутними «психологами» нікого не здивуєш – згадайте Арестовича. Але тут випадок цікавий.

 Спартак Суббота – учасник проектів «Seetarget» та «Інститут когнітивного моделювання» (ІКМ). Партнери Субботи по обох структурах – Віктор Березенко і Дмитро Царенко. Віктор Березенко – колишній помічник, па-бам… народного депутата Ельбруса Тедеєва. Тобто екс-колега нинішнього голови ОПУ Андрія Єрмака. Крім того пан Березенко пов’язаний з ОПЗЖ, при чому з такими особами як Сергій Льовочкін та Юрій Бойко. Ще він пов’язаний з Вадимом Столаром, відомим скандальним забудовником, теж не чужим для ОПЗЖ. Забудовна тема близька й іншому їхньому партнеру, Дмитру Царенку – брату депутата від ОПЗЖ у Київраді та колишньому гендиректору «Нового каналу». Царенко давно знайомий з Олександром Ткаченко, чинним міністром культури.

 Ткаченко – це вже представник команди Коломойського і «Слуги народу». Але це не єдина особа у «слугах» з якою пов’язані проекти Субботи. З Вадимом Столаром по лінії будівельного бізнесу тісно зв’язана Олена Шуляк, нинішня голова партії «Слуга народу». І це не тільки збіг. Слідкуйте за руками.

 У 2018 р. проекти Субботи, Березенка і Царенко активно піарили Юрія Бойка з ОПЗЖ. А вже на початку 2020 р. «Інститут когнітивного моделювання» почав співпрацювати зі «Слугою народу», при чому на широку ногу. На сайті інституту значиться, що компанія займалася розробкою та втіленням комунікаційної стратегії для Олексія Гончарука на посаді прем'єр-міністра та для Кабінету міністрів України.

 А на початку 2020 р. ІКМ партією «Слуга народу» було перелічено 5 мільйонів грн. і це були 80% прибутків «Інституту». За що такі гроші?

 У квітні 2020 р. Спартак Суббота провів онлайн-курс для народних депутатів партії на теми роботи в агресивному середовищі, вигорання та «ігор в які грають люди». І приблизно в той самий час серед працівників ІКМ з’явилася Дар’я Шуляк – рідна донька голови «Слуги народу».

 «Слугою народ» діяльність ІКМ не обмежувалася. Паралельно він керував медіахолдінгом Столара, співпрацював з Фондом Рината Ахметова, Фондом Вадима Новінського, і навіть з… партією «Голос». Проектом інституту став сайт «Коронавірус-інфо», який нині відомий як «Ukraine Now» з аудиторією біля 700 тис підписників.

 Просте питання – ви помітили де закінчується ОПЗЖ і починається «Слуга народу»? А пригадуєте фразу Олени Шуляк про депутатів ОПЗЖ, які конструктивно працюють? Про зв’язок Єрмака з Льовочкіним, Шуляк зі Столаром та «Слуги народу» з ОПЗЖ інформація ходить давно. Схоже тепер зрозуміло, хто його забезпечує.

 Зв’язок забезпечує звинувачений у шахрайстві блогер, що вдає із себе психолога. Яка влада – такі зв’язки. Далі буде, я так розумію.