“Справа ПриватБанку”: Верховний Суд подарував київський готель “Мир” Коломойському

“Справа ПриватБанку”: Верховний Суд подарував київський готель “Мир” Коломойському

Під час війни Верховний Суд дозволив забрати майно державного “ПриватБанку” на користь колишніх власників. 16 серпня відбулося відповідне судове засідання щодо столичного готелю “Мир”.

Про це повідомили у пресслужбі банку.

“Під час війни Верховний Суд дозволив відібрати майно державного “ПриватБанку” на користь колишніх власників. Вчора, 16 серпня, відбулось засідання у справі щодо спроб колишніх власників відібрати у “ПриватБанку” готель “Мир” в м. Києві. Попри кричущі порушення закону судами нижчих інстанцій Касаційний господарський суд у складі Верховного Суду завершив рейдерську схему колишніх власників з позбавлення державного “ПриватБанку” права власності на багатомільйонний об’єкт нерухомості в м. Києві”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що “зухвале та несправедливе рішення” було ухвалено судом у складі головуючої судді Булгакової І.В., та суддів Львова Б.Ю. і Селіваненка В.П.

“Дуже прикро, що навіть під час війни зараз в країні приймаються такі рішення і майно виводиться з власності державних компаній. Але це тільки додає люті. Ми будемо продовжувати боротись з колишніми власниками, ми їх дотиснемо – якщо не в Україні, то в Америці й Англії. Так що перемога буде за нами”, – наголосив член наглядової ради “ПриватБанку” Роман Сульжик.

Довідка

Право власності на київський готель “Мир” перейшло до “ПриватБанку” внаслідок звернення у 2016 році стягнення на заставне майно на підставі договору іпотеки, укладеного з ТОВ “Арден”. У 2019 році ТОВ “АЕФ” ініціювало судовий позов з метою позбавлення “ПриватБанку” майна та перешкоджання відновленню правового положення “ПриватБанку” як власника готелю Мир. Після того, як рішення нижчих інстанцій на користь позивачів було скасовано Верховним Судом, у 2021 році аналогічний позов до “ПриватБанку” ініціювало “ТОВ Артіс”.

“ПриватБанк” було націоналізовано у грудні 2016 року. Держава докапіталізувала її на 155 млрд грн. Розслідування агентства Kroll показало, що “ПриватБанк” був “об’єктом масштабних і скоординованих шахрайських дій протягом щонайменше десяти років до націоналізації, що призвело до завдання банку збитків мінімум у $5,5 млрд”.