США, ЄС закликали Росію визнати провину у збитті рейсу MH17

США, ЄС закликали Росію визнати провину у збитті рейсу MH17

«Спільна слідча група дійшли висновку, що Boeing 777 був вражений ракетою, випущеною із зенітно-ракетного комплексу «Бук». Ця ракета була запущена з тієї частини Донбасу, яку контролювала Росія», - нагадав тимчасовий повірений у справах США в Україні Джордж Кент, у заяві виданій до сьомих роковин збиття літака рейсу МН17.

Посадовець додав,що установку було завезено з Росії і повернуто назад, після збиття літака.

Кент закликав Росію повною мірою співпрацювати зі слідством.

«Наша підтримка суверенітету і територіальної цілісності України є незмінною», - додав він.

З відповідним закликом до Росії звернувся і ЄС.

Європейський Союз «очікує, що Росія прийме свою відповідальність і повністю співпрацюватиме із зусиллями щодо встановлення відповідальності, включно через тристоронні переговори між Австралією, Нідерландами та Російською Федерацією стосовно збиття літака рейсу МН17», заявив представник ЄС у закордонних справах Жозеп Боррель.

До повної співпраці зі слідством у справі збиття МН17 закликав всі країни генеральний секретар ООН.

«Він ще раз закликав всі країни-члени повною мірою співпрацювати з усіма зусиллями із встановлення відповідальності і справедливості для тих, хто втратив свої життя під час збиття літака рейсу МН17, у відповідності до резолюції Ради Безпеки 2166», - йдеться в заяві речника ООН Фархан Хака, виголошеній від імені генерального секретаря організації.

Підтримку слідству а також співчуття родинам загиблих, висловили уряди Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів та України - країн, що входять до Спільної слідчої групи.

Відповідну спільну заяву розміщено на сайті Міністерства закордонних справ Нідерландів.