"Історія з котлетою" - Карл Волох

"Історія з котлетою" - Карл Волох

Пишуть, московити видалили з підручників згадку про Київську Русь (хоча самі цю назву колись вигадали) й повернулися до оригінальної - Русь. Бачу, що наші історики вже навіть радіють цьому фактові, мовляв, нехай не примазуються до нашої історії.

Можливо, я б також поставився до цього схвально (хоча не експерт і не претендую), якби не історія з котлетою.

Не знаю, чи цікавилися ви, але французькою «котлет» - це реберце. Іншими словами, страва ця виготовляється з м‘яса на кістці (найчастіше, з баранини).

Та прийшла радянська влада з її вічними й хронічними дефіцитами. Про м‘ясо на кістці (делікатесну корейку) довелося, в основному, забути. Натомість, радянський «общепіт» вигадав значно економічнішу страву під назвою «котлета рублена», куди йшли обрізки будь-якого м‘яса, жир та багато хліба). Згодом слово «рублена» з назви зникло. І сьогодні переважна більшість пострадянських людей упевнені, що котлета - це страва зі смаженого м‘ясного фаршу.

Враховуючи, що назву «Русь» московити в українців украли вже давно, то зникнення з назви «Київська» означатиме лише повну узурпацію цієї частини історії. Впевнений, що саме з цією метою, а не заради відновлення історичної справедливості, все й робиться.

Єдине, що заспокоює - злодійській імперії тій залишилося небагато. А нові країни, котрі постануть на уламках, більше цікавитимуться історією тюркських, кавказьких та угрофінських, а не слов‘янських народів