"Судіть їх по справах їхніх" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Судіть їх по справах їхніх" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Знаєте коли я переконуюся, що українці просто приречені ходити по колу, допоки не розберуться з власною історією? Коли одні і ті самі люди клянуть ЗЕкоманду за шашні з комуністичним Китаєм, і тут же цитують Петлюру.

Шановні, скільки ще разів повторювати? Симон Петлюра не був ані націоналістом, ані державником. Він був ліваком. Соціалістом. Одним з лідерів УСДРП - відгалудження російської РСДРП, партії з якої постала ВКП(б) Леніна і Троцького. Саме однопартійці Петлюри встигли весною 1918 р. відправити хліб голодуючий Москві - після Крут і Київської бійні. Саме однопартійці Петлюри не погребували союзом з російськими більшовиками - проти гетьмана Скоропадського. Саме однопартійці Петлюри прямо під час війни лізли в казарми українського війська з практично більшовицькою агітацією.

Петлюра дня не служив в армії - проте поліз керувати військовими справами у Центральній Раді і в Директорії. Дилетант - вам це нікого не нагадує?

Та знайдіть видані промови Петлюри зразка весни 1919 р. і порівняйте їх з прокламаціями тодішніх більшовиків - ви охренієте від схожості. "Націоналіст Петлюра" реально існував лише в одному місці - в радянському кінематографі. Переконаний, робилося це спеціально, аби українці забули Скоропадського, Міхновського, Липинського, Назарука і багатьох інших.

Якщо вам потрібний аналог Арахамії в його любові до китайських комуністів - кращого за Петлюру ви не знайдете. А правильні патріотичні вислови? Так і у Зеленського їх не бракує. Майбутнім шанувальникам буде що цитувати. "Судіть їх по справах їхніх" - не даремно сказано.