Свідчень нібито загибелі 600 українських військовиків через удар РФ по Краматорську немає - західні медіа

Свідчень нібито загибелі 600 українських військовиків через удар РФ по Краматорську немає - західні медіа

Очевидних свідчень того, що внаслідок російського удару по Краматорську нібито загинули понад 600 українських військовиків, як заявляють у Кремлі, немає. Про це повідомляють західні медіа, що працюють у тому районі.

Як пише Reuters із посиланням на очевидців, удар РФ призвів до руйнувань, але не знищив будинки, й також "не було очевидних ознак жертв".

CNN також повідомляє, що команда телеканалу "не помітила жодних ознак значних жертв у цьому районі. У Краматорську та його околицях, у тому числі в районі міського моргу, незвичайної активності немає". Також у відповідь на запит CNN, речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий заявив, що це "нонсенс".

В коментарі для агенції AP Череватий зазначив, що російські удари по Краматорську завдали шкоди лише цивільній інфраструктурі, додавши: "Збройні сили України не постраждали". Також, як пише агенція, міський голова Краматорська Олександр Гончаренко повідомив, що пошкоджено дві школи та вісім житлових будинків.

У Москві удар по Краматорську назвали помстою за атаку ЗСУ по бараку із російськими солдатами в окупованій Макіївці. Тоді РФ визнали загибель 89 своїх солдатів, українська сторона назвала цифри близько 400 загиблих.

Медіа наголошують, що в умовах війни незалежно підтвердити точну кількість жертв внаслідок ударів ЗСУ та РФ неможливо.

Фото: Місце удару РФ у Краматорську, 8 січня 2023. REUTERS/Clodagh Kilcoyne