ТАЄМНІ ДОКУМЕНТИ КРЕМЛЯ СВІДЧАТЬ ПРО СПЕЦОПЕРАЦІЮ ПУТІНА З МЕТОЮ ПОСАДИТИ ТРАМПА У БІЛИЙ ДІМ

ТАЄМНІ ДОКУМЕНТИ КРЕМЛЯ СВІДЧАТЬ ПРО СПЕЦОПЕРАЦІЮ ПУТІНА З МЕТОЮ ПОСАДИТИ ТРАМПА У БІЛИЙ ДІМ

Повний переклад українською від Radio Lemberg статті у сьогоднішній британській газеті Гардіан про подробиці прийняття путінм та його "політбюро" у січні 2016 року рішення про втручання у вибори у США з метою всілякого сприяння перемозі Трампа на виборах, як людини "психічно нестабільної, неврівноваженої, з комплексом неповноцінності, яка фактично дотримується консервативних поглядів" з метою "провокації виникнення соціально-політичної кризи у США", "модуляції суспільно-політичного порядку денного у США зі зміщенням її вектора у бік делегітимізації у суспільній свідомості державної системи та майбутнього обраного президента".

Ексклюзив: Документи свідчать, що Московія провела комплексну спецоперацію з втручання у політику

Luke Harding, Julian Borger and Dan Sabbagh, The Guardian, 15.07.2021

https://www.theguardian.com/.../kremlin-papers-appear-to...

Згідно з викритими документами, Владімір Путін особисто санкціонував таємну спецоперацію на підтримку "психічно нестабільного" Дональда Трампа на президентських виборах у США у 2016 році під час закритого засідання Ради нацбезпеки Московії.

Згідно з інформацією, ключова зустріч відбулася 22 січня 2016 року, за участі президента Московії, керівників спецслужб та головних міністрів.

Вони погодилися, що Білий дім Трампа допоможе забезпечити стратегічні цілі Москви, зокрема створити "соціальні негаразди" в США та послабити переговорні позиції американського президента.

Три спецслужби Московії отримали наказ знайти практичні шляхи підтримки Трампа, і цей наказ підписав Путін.

На той момент Трамп був лідером у виборчій гонці від Республіканської партії. У звіті, підготовленому експертним департаментом Путіна, Москві рекомендувалося застосовувати "всю можливу силу" для забезпечення перемоги Трампа.

Західні спецслужби, звісно, знали про ці документи кілька місяців і ретельно їх вивчали. Документи, які попались на очі "Guardian", є серйозним і дуже незвичним витіком з Кремля.

“Guardian” показала документи незалежним експертам, які кажуть, що вони справжні. Різні деталі документа є дуже правдивими. Кажуть, що загальний тон і напруга відповідають думкам Кремля щодо безпеки.

[[На фото: Володимир Путін проводить зустріч з постійними членами Ради безпеки 22 січня 2016 року в Кремлі]]

На цей витік Кремль зреагував зневажливо. У відповідь на наш дзвінок, прес-секретар Путіна, Дмітрій Пєсков, заявив, що сама думка про те, що лідери Московії зустрілися і погодилися підтримати Трампа на зустрічі на початку 2016 року, є "великим художнім вимислом".

Звіт - № 32-04 \ vd - класифікується як секретний. Там сказано, що Трамп є "найперспективнішим кандидатом" з точки зору Кремля. Так і написано москвинською мовою – “самым перспективным”.

Також є коротка психологічна оцінка Трампа, якого описано як "імпульсивну, психічно нестійку та неврівноважену особу, який страждає комплексом неповноцінності".

Також очевидним є підтвердження того, що у Кремля є компромат або потенційно компрометувальні матеріали на майбутнього президента, зібрані - зазначається в документі - з попередніх "неофіційних візитів Трампа на територію Російської Федерації".

У документах йдеться про "певні події", які трапилися під час подорожей Трампа до Москви. Членам Ради нацбезпеки пропонується знайти детальну інформацію про це у Додатку №5, пункт п’ятий, йдеться в документі. Нам невідомо, що містить додаток.

"Вкрай потрібно використати всі можливі сили, щоб полегшити його обрання [Трампа] на посаду президента США", - зазначає видання.

Це допомогло б здійснити улюблений Московією "теоретичний політичний сценарій". Як передбачається цим сценарієм, перемога Трампа "безумовно призведе до дестабілізації соціально-політичної системи США" і приховане невдоволення вибухне.

• Зустріч у Кремлі

Немає сумнівів, що зустріч у січні 2016 року відбулася - і що вона відбулася в самому Кремлі.

На офіційній світлині цієї події за столом видно Путіна, який сидить під прапором Московії та двоголовим орлом. Також на зустрічі були тодішній прем'єр-міністр, Дмітрій Мєдведєв та багаторічний міністр закордонних справ – Сєрґєй Лавров.

Також були присутніми Сєрґєйй Шойґу, міністр оборони, який відповідав за ГРУ (аґенцію військової розвідки); Міхаіл Фрадков, тодішній начальник Служби зовнішньої розвідки; та Алєксандр Бортніков, очільник Федеральної служби безпеки. Ніколай Патрушев, колишній директор ФСБ, брав участь як секретар Ради нацбезпеки.

Згідно з офіційним прес-релізом, обговорення стосувалося економіки та Молдови.

Документ, який попався на очі "Gardian", свідчить про те, що справжньою, прихованою метою засідання Ради нацбезпеки було обговорення конфіденційних пропозицій, вироблених аналітичною службою президента у відповідь на санкції США проти Москви.

Автором, схоже, є Владімір Сімонєнко, високопосадовець, який відповідає за експертний департамент Кремля, який забезпечує Путіна аналітичними матеріалами та звітами, деякі з них базуються на зовнішній розвідці.

У документах вказується, що 14 січня 2016 року Сімонєнко розповсюдив тристорінкове резюме висновків та рекомендацій своєї команди.

У підписаному розпорядженні через два дні Путін доручив тодішньому керівнику його зовнішньополітичного управління - Алєксандру Манжосіну - написати таємний план для Ради національної безпеки.

Його метою було подальше вивчення документа, йдеться в наказі. Манжосіну на все дали п'ять днів.

Що саме було сказано в приміщенні сенату Кремля на другому поверсі, невідомо. Але президент та співробітники спецслужб, схоже, підписали комплексний план з втручання в політику США, поданий з точки зору виправданої самооборони.

Згадано різні заходи, які Кремль може вжити у відповідь на те, що він вважає ворожими діями Вашингтона. У документах викладено кілька слабких сторін США. Зокрема, «поглиблення політичної прогалини між лівими та правими», «медіа-інформаційний» простір США та антиурядові настрої в часи правління президента Барака Обами.

В документах не згадано Гіларі Клінтон, суперницю Трампа у 2016 році. Але в документах пропонується використовувати медіа-ресурси для підриву провідних політичних діячів США.

Є пункти про те, як Московія може підкинути «медіа-віруси» в американське суспільне життя, які можуть стати самостійними та самовідтворюваними. Це мало би змінити масову свідомість, особливо в певних групах, зазначено в документах.

Після зустрічі, згідно з окремим документом, Путін видав указ про створення нової таємної міжвідомчої комісії. Її нагальним завданням була реалізація цілей, викладених в «особливій частині» документа № 32-04 \ vd.

До складу нового робочого органу ввійшли Шойґу, Фрадков та Бортніков. Шойґу призначили головою комісії. В указі зазначається, що ця група має якнайшвидше вжити практичних заходів проти США. Це було виправдано з міркувань національної безпеки та відповідно до федерального закону 2010 року №390-ФЗ, який дозволяє раді формулювати державну політику з питань безпеки.

Згідно з документом, кожній спецслужбі було відведено свою роль. Міністру оборони було доручено координувати роботу підрозділів та служб. Шойґу також відповідав за збір та систематизацію потрібної інформації та за "підготовку заходів щодо дій в інформаційному середовищі об'єкта" - командою, здається, було зламати чутливі американські кібер-цілі, визначені Службою зовнішньої розвідки.

СЗР було наказано зібрати додаткову інформацію для підтримки діяльності комісії. ФСБ відповідала за контррозвідку. Путін схвалив цей документ від 22 січня 2016, а його канцелярія поставила на нього печатку.

Заходи набирали чинності відразу після підписання Путіном, йдеться в указі. Начальникам спецслужб було надано трохи більше тижня, щоби вони повернулися з конкретними ідеями, які треба було подати до 1 лютого 2016.

Ці документи, написані бюрократичною мовою, відкривають безпрецедентний погляд на зазвичай прихований світ ухвалення рішень владою Московії.

Путін неодноразово заперечував звинувачення у втручанні в західну демократію. Та ці документи суперечать його заявам. Вони припускають, що президент, його голови спецслужб та провідні міністри були тісно задіяними в одній з найважливіших і найнахабніших спецоперацій ХХІ сторіччя: у змові допомогти посадити "психічно нестабільного" Трампа в Білий дім.

Виглядає на те, що в цих документах викладено дорожню карту того, що насправді сталося у 2016 році.

Через кілька тижнів після засідання Ради нацбезпеки гакери ГРУ здійснили кібератаку на сервери Демократичного національного комітету (ДНК) і згодом оприлюднили тисячі приватних листів, намагаючись завдати шкоди передвиборчій кампанії Клінтон.

Звіт, який попав на очі "Guardian", містить деталі, що дуже нагадують роботу розвідки Московії, кажуть дипломатичні джерела. Опис особистості Трампа є дуже характерним для аналізу спецслужб Кремля, коли робиться великий акцент на формуванні профілю людини з точки зору і наукової і паранормальної психології.

Москва найбільше скористає від перемоги республіканців, зазначено в документах. Це може призвести до "соціального вибуху", який, у свою чергу, послабить президента США. Наголошено, що перемога Трампа матиме міжнародні вигоди для Московії. Путін зміг би приховано домінувати на будь-яких двосторонніх американсько-московських перемовинах, знищувати переговорну позицію Білого дому та проводити сміливі зовнішньополітичні ініціативи для Московії.

В інших розділах багатосторінкового звіту є теми, які не стосуються Трампа. Зазначено, що санкції, введені США після анексії Криму Московією у 2014 році, сприяли внутрішній напруженості. Зроблено висновок, що Кремль має альтернативні шляхи залучення коштів в економіку Московії.

Документ рекомендує переорієнтувати торгівлю та експорт вуглеводнів на Китай. У центрі уваги Москви має бути вплив на США та їхні країни-союзники, щоби вони повністю відмовилися від санкцій або пом'якшили їх.

• Параноїдальні документи

Андрєй Солдатов, фахівець з спецслужб Мосоквії та автор книги "Червона павутина", заявив, згадані документи "відображають реальність". "Це повністю відповідає процедурам спецслужб та Ради нацбезпеки", - сказав він. "Рішення завжди ухвалюють таким чином, при цьому радники надають інформацію президенту та всьому ланцюжку командування".

Він додав: “Кремль мікрокерує більшістю цих операцій. Принаймні з 2015 року Путін чітко дав зрозуміти своїм спецслужбам, що нічого не можна робити незалежно від нього. Тут немає місця для самостійних дій". Путін вирішив оприлюднити вкрадені електронні листи DNC за результатами засідання Ради нацбезпеки в квітні 2016 року, сказав Солдатов, посилаючись на власні джерела.

Сер Ендрю Вуд, колишній посол Великої Британії в Москві та співробітник аналітичного центру Chatham House, описав документи як "параноїдальні". «Вони відображають ті обговорення та рекомендації, яких ви очікуєте. Існує повне нерозуміння США та Китаю. Вони написані для людини [Путіна], яка не може повірити, що може десь помилитися".

Ендрю Вуд додав: "Немає сумніву, що Московія могла допустити помилку, вторгшись в Україну. Звіт повністю відповідає тому, що я очікував би у 2016 році, а тим більше зараз. Існує велика кількість параної. Вони вважають, що за все відповідають США. Ця думка глибоко запала в душу лідерів Московії".

Трамп не відповів на наш запит про коментар.