"Тепер ми нарешті побачили" - Олена Кудренко

"Тепер ми нарешті побачили" - Олена Кудренко

Росіяни це, мабуть, не прочитають, але все ж таки хочеться висловити думку.

Розумієте, ви могли купити немаленьку частину нашого населення. Просто купити набагато кращими пропозиціями рівня життя. Купити доброзичливістю та відкритістю. Так, ви купили деяку частину заробітчан зарплатами по Москві, а деяку частину етнічних росіян в Україні вам вдалося утримати на гачку спогадів, ахів та охів по відношенню до колишнього СРСР.

Ви могли стати привабливими для частини українців. Такими, якими стали для вас самих омріяні вами США чи Німеччина, Франція чи Великобританія. Вони вас досі цим купують - розвинутою економікою, престижною вищою освітою, доларами та євро, курортами тощо. А ви, маючи такі природні ресурси та можливості - так не змогли. І вже ніколи не зможете, бо, сподіваюсь, ми вам не дамо цього зробити. Ні вам, ні вашим "опозиціонерам", бо "хорошая россія" однаково наш потенційний ворог.

Ви знаєте, що у нас вже є такі села, де люди вирішили залишитися в своїх будинках попри обстріли - і ви знищили їх всіх? Мертві, вбиті росіянами села. Може хтось і був там за Росію, але всі вбиті.

Коли ми сьогодні ставимо на ваги з одного боку руйнування нашої критичної інфраструктури, а з іншого - перемир'я з вами, щоб ви перестали стріляти - то другий варіант набагато для нас страшніший. Ви хочете стати для нас меншим злом з двох варіантів, але є найбільшим. Тим, від якого хочеться назавжди відійти, щоб не знати та не бачити.

У нас немає цугцвангу, бо однозначно краще без вас, ніж без електрики чи хлібу. Тут немає про що думати, якщо вже навіть нашим клоунам дійшло - то розумній частині українців ви точно створили умови для помсти та жаги до перемоги над вами.

"Нас устроіт остановіться по Днєпру" - чутно від Скабєєвої, але хто вас буде питати, що вас "устроіт", а що ні? Коли однозначно не має бути такого майбутнього, де є ми плюс ви. Є або ми, або ви, і я би мріяла не тільки про подальший розвиток ЗСУ, але й про розвиток нашої дипломатії. Щоб витрясти з вас все до копійки, випотрошити ваш бюджет і ваші запаси, забрати у вас своє і набагато більше. Пошматувати вас, розрізати, вичавити потрібне і відкинути на узбіччя, як непотріб. Хоча навіть тоді ви залишитесь для нас найгіршою сторінкою нашої історії, і назавжди залишитесь огидними.

 Знаєте, розумний вміє домовлятися, дурень з дубиною вміє тільки бити. Тепер ми нарешті побачили, що ви і не те, й не інше.