Тому шо ми незламні!

Тому шо ми незламні!

З великою радістю сьогодні по радіо дізналась від Кирило Тимошенко про те, що в нас по всій країні розгорнуті 4000 пунктів незламності. Тож коли у мене сіли всі гаджети, я радісно скотилась з 17 поверху зі всіма своїми бірюльками і пішла шукати світло.

У Форі, яка позначена на мапі Незламності, виявилось, що є їжа, тепло і світло. Це добре. В принципі їжа, тепло і світло там були й раніше, а коли компанія встановила генератор пару днів тому - то і під час вимкнень електрики. Але зарядитися там не можна, бо навіть холодильники не тягнуть охолоджувати продукти. Куди там ще ми зі своїми телефонами, павербанками і тд.

Тоді я пішла у 72 загальноосвітню школу, де мав бути генератор, якщо судити з інформаціі на мапі. Але о 17.00 все було зачинено, і всю електрику, мабуть, роздали до мене. Правда, чи був там взагалі генератор, я не в курсі.

Я покрутилися ще по району і не знайшла жодного пункту заряду хоч чогось. Пішла в метро, яке на мапі незламності на диво не позначено. Виявилось, що там є кілька розеток і три переноски, до яких підключилися вже люди. Звісно, підключити свої гаджети я не змогла і поїхала додому. Якраз під час усіх цих поїздок трохи зарядила телефон.

«В пунктах незламності украінці зможуть зігрітися, випити чаю, зарядити гаджети, відпочити. Ці пункти працюють цілодобово, тому українці можуть ночувати у таких спеціально облаштованих пунктах. Якщо ж ви не встигли піти з такого пункту під час настання комендантської години, варто заночувати у пункті незламності».

Не пряма цитата з радіопрограми, але суть була десь така.

Ну в принципі норм.

Їжа і чай справді є - у Форі.

Зарядитися можна, якщо принести свою переноску - в метро.

Зігрітися - можна і там, і там, але недовго, бо стоять довго я взагалі не дуже люблю, а от походити цілком Ок, якраз зігріваєшся. На вулиці.

Чи можна залишатися на ніч спати в метро чи у Форі? Я не впевнена, але варто буде уточнити.

Словом, інспекцією наших пунктів незламності я в цілому задоволена. Тому що що? Тому що це говорить про дві речі:

1. Наша влада вміє чудово придумувати слогани і піаритися, я отак, чесне слово, не вмію, хочу теж так навчитися. І це вміння наших політиків дуже круто допомагає нам зараз вигравати цю війну, бо саме завдяки великому розголосу подій в Україні ми отримуємо підтримку за кордоном. Тож інколи піар це добре.

2. Нарешті ми остаточно позбудемося оцього очікування, що держава нам десь допоможе. Ніде, ніяк, нічим, що в принципі добре, бо насправді ми і самі дамо собі раду. Знайдемо кафешки в центрі зарядитися, купимо додаткових павербанків, будемо таскати з собою всюди переноски, щоб і себе зарядить, і іншим допомогти. Та і чай вдома заваримо в термосах і притащимо до пунктів незламності.

Тому що що? Тому шо ми незламні!

Олена Шкарпова