"Денний огляд західних ЗМІ" - Олег Шарп

"Денний огляд західних ЗМІ" - Олег Шарп

Блінкен на Геловін одягнув доньку в одяг кольорів українського прапора.

Взагалі Блінкен користується значною популярністю серед американців, є завзятим симпатиком України і талановитою у всьому людиною. Пишуть, що Байден умовляє його йти з ним у парі віце-президентом на вибори, бо Харріс виявилась абсолютно ніякою і тягне рейтинг Байдена вниз.

До речі, сьогодні Ентоні Блінкен та міністр оборони Ллойд Остін постануть перед сенатським комітетом з асигнування з питаннями про стратегію Білого дому щодо України та Ізраїлю.


На Банковій починається полювання за «анонімними радниками», які дали свої коментарі TIME.

Все через ту статтю, де найвеличнішого виставили м’яко кажучи не в найкращому світлі. Її вже розібрали всі експерти по цитатам.

Але цікаво зараз не це. Зеленський злий. Дуже злий. І хто його знає, той розуміє наскільки він мстивий і злопам’ятний. Але помститись журналу Тайм він може виключно тим, що буде показово ігнорувати їхніх журналістів – на більше ресурсу не вистачить.

‼️А ось за цими так званими «анонімними» радниками ОП починається справжнє полювання. Зеленський вимагає імена тих, хто давав коментарі журналісту. Більше того, під удар потрапляє і сам Андрій Єрмак – адже він зачистив ОП виключно під своїх людей. Тобто, цей «радник» - людина Єрмака, іншого не дано. І якщо Зеленському не дадуть сакральну жертву – всю свою лють він готовий виплюнути на АндрійБорисича.

Тож спочатку Зелю спробують переконати, що це все вигадки автора і ніякого «джерела» не було. А потім, за традицією цієї влади, призначать винного.

Тому найближчим часом буде дуже цікаво поспостерігати за кадровими рухами в Офісі. Головне щоб в цьому жабогадюкінгу президент та його свита не забули, що у країні війна.


У Запоріжжі демонтували пам'ятник Пушкіну. Він стояв на площі Вернадського.

Днями київському пам'ятнику Пушкіну обмотали голову та зробили на постаменті напис українською «Деколонізацію не зупинити».


ЗСУ досягають непоганих результатів на лівому березі Херсонської області, однак висвітленню це поки не підлягає, — Гуменюк.

Так мовчіть вже до кінця, якщо не підлягає. А то знайдеться який-небудь Шарп, який почне ваші слова цитувати…


Пишуть, що Ємен оголосив війну Ізраїлю.

Смішно. Країна, яка є найбіднішою у регіоні, та в якій вже багато років продовжується громадянська війна, вирішила повоювати з Ізраїлем.

У глобальному вимірі це нічого не міняє: просто Іран та Хезбола будуть використовувати територію країни для базування своїх бойовиків та запуску ракет - але це було й раніше.

Коротше, тупий піар-хід Тегерану для підняття градусу напруженості.


Reuters: Чоловік, який захопив як мінімум двох заручників у місті Варабі в Японії, до цього вчинив стрілянину в лікарні, де поранив двох людей. За даними NHK, підозрюваному більше 80 років.

Сподіваюсь, все закінчиться добре, і цей випадок стане лише прикладом того, на що здатні у своєму віці жителі країни, яка є світовим рекордсменом за тривалістю життя.


Мусульмани з Демпартії США виставили Байдену ультиматум: якщо він не доб'ється припинення вогню в секторі Газа до сьогоднішнього вечора, вони працюватимуть проти збору пожертв та голосів для його переобрання 2024 року,

Заяву опублікувала Національна мусульманська демократична рада, до якої входять лідери Демпартії з вирішальних для голосування штатів.

Часу Байдену дали до 17:00 за Вашингтоном.

❗️Відвертий шантаж, і якщо Байден на нього «купиться», він втратить набагато більше, аніж здобуде. Втратить, перш за все, репутацію твердого політика, який має свої принципи. Поступившись шантажистам один раз, політик стає легкою здобиччю для своїх супротивників.

Дуже шкода, що багато прихильників ісламу зі всього світу переплутали захист одновірців з потуранням найбільш огидним проявам тероризму.


Конгресмени Френч Хілл (Р), Стівен Лінч (Д) та Майкл Квіглі (Д) відвідали Київ.

Їх завдання — переконатися, що американська допомога використовується за призначенням. У ході візиту вони вже зустрілися з одним із спецпідрозділів Сил оборони України, яке є складовою Держприкордонслужби.

Сподіватимемося, що вони передадуть решті колег у Конгресі, що допомагати Україні потрібно і важливо.

❗️Водночас, у сотий раз висловлюю своє нерозуміння того, чому влада не дозволяє досвідченим міжнародникам з числа депутатів виїжджати у США для лобіювання українських інтересів та індивідуальної роботи з республіканцями. Це за них на свої гроші роблять діаспоряни.


Джерело так собі, але "Страна" стверджує, що в ОПУ вже наїлись телемарафоном і розглядають варіант дозволити каналам з січня 2024 року повернутися до самостійних ефірів, як це було до повномасштабного вторгнення. Але, мовляв, контроль не послаблять, за кожним каналом спостерігатимуть. Щоб не було умовних ток-шоу, де з ранку до ночі поливають брудом президента та його команду, як це було раніше.

На користь відмовитися від телемарафону називається кілька аргументів.

Передусім - він уже змістовно себе зникав і лише мінусує рейтинги телеканалів, які в ньому беруть участь. Зараз там жодної нової інформації немає, всі повторюють за друга другом, одні й ті ж спікери, тільки слова змінюють. У результаті - сильне падіння рейтингу його учасників.

Крім цього, розпустити телемарафон також хочуть, щоб показати партнерам, що в Україні свобода слова та вільне телебачення. Між тим, в ОПУ стверджують наступне:

"Для команди президента головним плацдармом будуть "плюси", решта каналів віщатиме окремо, але під чітким наглядом Банкової, щоб у разі чого сказати західним партнерам, мовляв, бачите, у нас тут демократія, а не як у Росії — всі канали на президента працюють".

❗️А тепер моє доповнення. Ця ідея розглядається ЛИШЕ тому, що західні партнери на чолі з США поставили чіткі умови не лише стосовно боротьби с корупцією, але й стосовно політичної цензури в Україні. І строку виправити цей момент дали до Нового року.

Наразі багато хто з ОПУ проти такої ідеї - навіть з урахуванням невдоволення союзників. Єрмак та Подоляк більше бояться втрати контроль за ЗМІ, аніж лояльність Вашингтону. Тому зараз розробляється компромісний (як вони вважають) варіант - випустити канали у вільне плавання, але розробити жорстку систему контролю за ними - щоб у випадку чого мати можливість закривати нелояльні до влади ЗМІ.

Такі реалії - за останні півроку довіра до влади впала критично - особливо, до ВР та уряду. До президента ще тримається, але тільки тому, що агресивно-слухняна більшість скоріше дасть собі розбити лоба, аніж визнає власні помилки. Щось воно буде - передчуття.