Трамп шкодить собі - коментатори про питання президента США про можливість перенесення виборів

Трамп шкодить собі - коментатори про питання президента США про можливість перенесення виборів

Президент США Дональд Трамп поставив онлайн питання про те, чи не слід відкласти вибори в США.

"З універсальним голосуванням поштою (не йдеться про голосування поза виборчою дільницею, яке проходить добре), вибори 2020 року стануть найбільш неточними і шахрайськими виборами в історії. Це буде великою ганьбою для США. Відкласти вибори до тих пір, поки люди не зможуть проголосувати як слід, безпечно? " - написав президент у Twitter.

Репліка президента США викликала бурхливу реакцію.

"Президент Трамп шкодить собі припускаючи, що вибори може бути затримано", - твітує популярний коментатор Білл Орайлі, який загалом прихильно ставиться до Трампа,

З цим погоджуються і критики Трампа.

"Просторікування Трампа про перенесення виборів - це жахливо, але саме через це я і хочу, щоб він був у Twitter: Ця ідея жахає людей, навіть більшість його сторони. Тепер обрані республіканці повинні це коментувати", - твітує критичний до президента США оглядач Тім Ніколс.

"Давайте усвідомимо: Трамп не має змоги затримати вибори. Наші вибори прописані в Конституції. Конституція також каже, що рішення зміни дати виборів може ухвалити Конгрес", - твітує конгресмен-демократ Джері Надлер.

"Дональд Трамп не має повноважень для затримки виборів через свій страх програти їх (чи з будь-якої іншої причини). Не дайте йому залякати вас - голосуйте", - твітує сенаторка-демократка Емі Клобучар.

"Це Америка. Ми демократія, а не диктатура. Конституція встановлює дату виборів на листопад. Ніщо, що говорить, робить, чи твітує Трамп не може це змінити", - твітує впливова американська організація Американський союз захисту громадянських свобод.

Із наближенням виборів, які мають пройти у листопаді, Трамп поступається за результатами численних опитувань своєму конкуренту екс-віце-президенту США Джо Байдену. При цьому оглядачі звертають увагу на те, що Трамп також вважався аутсайдером виборів 2016-го року.

Між тим результати опитувань накладаються на значне падіння економіки США на тлі антикоронавірусних заходів, продовження у США карантину, зростання кількості випадків захворювання на коронавірус та смерті у Сполучених Штатах через хворобу. З цих причин у США уважно розглядається роль механізму голосування поштою на виборах. Деякі впливові республіканці виступають проти голосування поштою, вважаючи цей механізм вразливим до фальсифікацій.