"ТРИ НОВИНИ ПРО ГАЗПРОМ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ТРИ НОВИНИ ПРО ГАЗПРОМ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Три шикарні новини зі сфери газу. Польща заборонила транзит газу по польській ділянці газогону Ямал-Європа. Не складно здогадатися, що Москва зразу ж заголосила, що то вона оголосила санкції проти польського оператора, і що то вона так шантажує Європу відсутністю газу. Розвал СРСР який мав газ, але той був нікому не потрібний, їх нічому не навчив.

Друга новина - Росія впровадила санкції проти... Газпрому. Тобто проти Gazprom Germania, яка знаходиться під контролем німецького уряду. Це теж такий шантаж. Мені з чистої допитливості вже цікаво, ці московські гаврики будуть глушити сврї газові свердловини (запустити їх знову майже нереально), чи обігрівати газом тундру? Шляхом спалювання?

І третя новина. Канцлер Австрії Карл Нехаммер заявив, що відбере у Газпрому газове сховище у Зальцбурзі, якщо Газпром не заповнюватиме його газом. Очевидно - відберуть. Бо Газпром тої... Європу шантажує.

Побажаємо Газпрому дуріти далі. Те, якою неадекваткою може ставати Росія, Європа має запам'ятати на віки вічні. Процес іде прямо зараз.