«Три слова про "експертів"» - Олег Пономар

«Три слова про "експертів"» - Олег Пономар

До мене часто звертаються читачі щодо моєї думки про коментарі різних "експертів та "політологів" стосовно мене. Мої досвідчені читачі знають, що я цього не роблю. Це не має жодного сенсу. Навіщо?

1. Я їх не знаю і це мені не заважає. На Заході їх теж ніхто не знає. Погодьтесь, геополітика стосовно України твориться в США, Канаді, Великій Британії, тощо. Я повинен знати важливих людей ТАМ. А ті "експерти", які не мають доступу до інформації на Заході, змушені коментувати ... мене.

2. В таких країнах як Ізраїль чи Україна будь-який блогер з 5000, 10000, 40000 читачів — вже "експерт". Але, аби збільшити кількість читачів, вони згадують мене у своїх постах (знаючи кількість моїх читачів і мою популярність). Мені немає сенсу таким займатись. Більше читачів ніж у мене мають лише Порошенко, Саакашвілі та ще кілька осіб.

3. Звертаюсь до експертів-блогерів. Пишіть свою аналітику. Робіть свої прогнози. Тут все просто — люди та час зроблять свою справу. Якщо ваша аналітика якісна, а прогнози збуваються — то слава і популярність вас не оминуть. І Польське Радіо, і Голос Америки, і американський Форбс дзвонитимуть до вас за коментарями й інтерв'ю.

Не шукайте легких та примітивних шляхів — заробляйте репутацію своїм розумом, а не чужим. Не заздріть. Будьте добрішими. І все у вас буде чудово )

Олег Пономар