"Трохи вранішніх новин" (13 червня) - Денис П'ятигорець

"Трохи вранішніх новин" (13 червня) - Денис П'ятигорець

Почнемо новини з мегатролінгу Мєльдонії від Петра Порошенка. Не встигли ватні пукани потушити пожежу від «Прощай нємитая Росія»… нє, ну це реально була клініка. Вони навіть дістали якогось чувака на прізвище Лєрмонтов, якого назвали прямим нащадком славетного поета і який заявив, що Порошенко став рабом Америки, через цитату його пращура. Чому? Як? А пофігу. Бидло схаває. В принципі тепер наш Андрій Шевченко може запросто коментувати вірші великого Кобзаря та казати, що під «москалями» Тарас Григорович мав на увазі абсолютно конкретних людей з майбутнього та перелічити їх поіменно, щоб СБУ забороло їм в’їзд. Карочє, клініка.
Але Петро Олексійович вирішив на цьому не зупинятися та продовжив свій троллінг. Причому саме в «День Росії». Тобто в день коли Росія святкує свій «День незалежності» хрєн знає від кого.
1. Президент України Петро Порошенко підписав закон про заборону виготовлення і пропаганди «георгіївської» стрічки.

2. Високий представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні записала відео з нагоди набуття чинності безвізового режиму між Україною і Євросоюзом. "Сьогодні ми прибрали бар'єр між українцями і громадянами країн ЄС. Більше немає віз для короткострокових поїздок між нашими країнами. Ми це зробили, і ми зробили це разом. Україна втілила реформи для своїх громадян, про які ми просили, і ми в Європейському союзі дотрималися обіцянки." - сказала Могеріні.

3. Я тільки Україна отримала Безвіз, в Мєльдонії відразу почали розказувати «офігєнні історії» своїм бидлоглядачам про те, що це все фігня, що це не насправді, що там проблем при перетині кордону буде більше аніж з візами. Що це Пірова перемога. А реальність виявилася іншою. Український паспорт дістав найвищий результат з усіх пострадянських країн, окрім держав Балтії, посівши 30 сходинку у рейтингу паспортів світу .

4. В бельгійському аеропорту Завентем для проходження кордону українцями, які вперше подорожують з біометричними паспортами без віз, відкрили чотири окремих вікна. Їм не задали жодного запитання.

5. Безвізовим режимом з країнами Європейського союзу станом на 18:00 понеділка, 12 червня, скористались понад 2500 громадян України.

6. Співробітники Служби безпеки України викрили на Донбасі агентурну мережу, організовану представниками головного розвідувального управління генштабу збройних сил РФ

7. #УкраїнаНеРосія. Пару років тому в РФ прийняли закон, який звільняє від кримінальної відповідальності за побиття членів своєї родини. Тобто сімейне насилля в РФ тепер фактично дозволене. В купі з дешевим алкоголем, це такий собі «російській соцпакет для люмпена». Але весь цивілізований світ бориться з цим ганебним явищем і Україна не виключення. Міністерство внутрішніх справ констатує початок роботи мобільних груп з протидії домашньому насильству в Києві, Одесі та Сєвєродонецьку Луганської області.

8. Нафтогаз став найбільшим платником податків в Україні. Нафтогаз за підсумками 2016 року отримав чистий прибуток 22,53 млрд гривень проти 35,06 млрд гривень чистого збитку в 2015 році і заплатила в бюджет податків на 74 млрд гривень. Тобто ще раз – в 2015 році Держава заплатила Нафтогазу 35 млрд. грн.!!! А вже в 2016 році Нафтогаз віддав Державі 74 млрд. грн. податків. Для порівняння бюджет Міністерства оборони на 2017 рік складає 64 млрд. грн + 4 млрд. державних гарантій. Тобто фактично через підвищення тарифів Україна забезпечила власну армію, і 10 млрд залишилось на інші потреби!

9. За п'ять місяців 2017 року Україна експортувала 2,6 млн т соняшникової олії на $ 1,98 млрд

10. Україна збільшила експорт продукції легкої промисловості на 10% - до 251,4 мільйона доларів. Найбільше Україна експортує текстиль - 68,2%, взуття, головні убори, парасольки, хутрову сировину, хутро та вироби зі шкіри - 31,8%.

11. Чисті валютні резерви НБУ у травні зросли на 347 мільйонів доларів (+7,5%), а з початку року – на 751 мільйон доларів (+17,8%) – до 4,98 мільярда доларів.

12. Старобійльский районний суд засудив до чотирьох років і одного місяця позбавлення волі колишнього голову Станично-Луганської районної ради Луганської області Володимира Білоуса. Зазначається, що спецслужба встановила, що Білоус на посаді голови місцевої райради брав активну участь в організації на території Станично-Луганського району незаконного "референдуму щодо підтримки акту про державну самостійність Луганської народної республіки".

13. Сполучені Штати почали регулярні поставки скрапленого газу в Північну Європу, забезпечуючи диверсифікацію постачальників газу і забезпечуючи енергетичну безпеку Європи. Про це заявив міністр енергетики США Рік Перрі

14. Україна в травні 2017 року експортувала 1,31 тис. тонн картоплі, що в 2,24 раз більше показника квітня (584 тонн).

15. В Білозерському районі Херсонської області відбулося відкриття фотогальванічної електростанції “Білозерка” максимальною потужністю 11 МВт.

16. Місто Золочів – перше місто в Україні, яке перевело всю енергетику на альтернативні джерела

Доброго ранку, Хунта!

Денис П'ятигорець