"Трохи вранішніх новин" (15 червня) - Денис П'ятигорець

"Трохи вранішніх новин" (15 червня) - Денис П'ятигорець

1. Наступного тижня відбудуться повноцінні переговори президентів Дональда Трампа та Петра Порошенка у Вашингтоні.

2. #Саупадєніє?. Сенат США переважною більшістю голосів схвалив законопроект щодо розширення антиросійських санкцій, а ФРС США підвищила ключову ставку, а на фоні аномальних запасів нафти в США ціна на нафту рекордно впала. Карочє, весь Кремль вчора сидів, дивився на годинник та думав – коли ж цей день, курва, закінчиться.

3. Як тільки Стець вирішив подати у відставку, так відразу з’явилася ось така новина. В окупованому бойовиками Донецьку з'явився сигнал "Першого національного телеканалу" України. Поки невідомо, чи пов’язані між собою ці події. Але якщо так, то Стецю треба ще пару разів сходити у відставку, щоб сигнал українського ТБ добивав аж до Тули.

4. #ПеремогаТотальна. ProZorro.Продажі переміг у фіналі конкурсу антикорупційних стартапів CitiT4IChallenge і є найкращим серед стартапів з-поміж 70 країн світу!

5. Кабінет міністрів вперше за історію бюджетування в незалежній Україні затвердив середньострокову бюджетну резолюцію на 2018-2020 роки з закладеними показниками зростання економіки у 3%, 4% і 5% на наступні три роки. І тут справа зовсім не в тих відсотках зростання, які намалював Кабмін. Бо вже передбачаю зрадофільське слововивердження в коментах на цю тему. Ні, тут справа в господарському підході. Хто колись мав відношення до планування місцевих бюджетів, той знає – плануючи бюджет на рік ти тільки можеш затуляти дірки. Спланувати щось на перспективу, щоб забезпечити сталий розвитку території ти не можеш – бо не знаєш яким буде бюджет через рік. Тому так і живемо – від получки до авансу. А тепер буде можливість щось планувати на перспективу. Ефективно використовувати бюджети розвитку.

6. Упродовж 4 місяців 2017 року обсяги українського експорту товарів до країн ЄС зросли на 21,4% порівняно з минулим роком та склав $5,237 млрд. При цьому експорт у країни СНД зріс на 33,2% - до $2,1 млрд.

7. Господарський суд Києва дозволив Державній виконавчій службі списати близько 80 млн грн дивідендів із рахунку української «дочки» російського газового монополіста «Газпрому» - компанії «Газтранзит» у рамках виконавчого провадження щодо стягнення з «Газпрому» штрафу в розмірі майже 172 млрд грн, виставленого Антимонопольним комітетом України.

8. Міністерство економічного розвитку і торгівлі зареєструвало Кам'янка-Бузький індустріальний парк в однойменному місті Львівської області, а також індустріальний парк «Вінницький кластер холодильного обладнання»

9. в Одесі випробували нову командно-штабну машину (КШМ) на базі бронетранспортера БТР-3. Бронемашина обладнана чотирма радіостанціями та окремим енергоагрегатом, який дозволяє керувати системою вогню без запуску основного двигуна. При цьому значно зменшуються витрати палива та демаскуючі фактори.

10. Науково-виробниче підприємство ТЕМП-3000 успішно випробувала новий вогнестійкий комбінезон для екіпажів бойових броньованих машин. Випробування показали ступінь опіку та пошкодження, який не перевищує 4,2%, що значно нижче рівня необхідного до міжнародного стандарту ISO 13506.

11. Збірна України завоювала перше золото на чемпіонаті Європи зі стрибків у воду, який проходить в Києві. Завоював перше золото для збірної України на чемпіонаті, набравши підсумкові 431,75 бали Ілля Кваша. А українки Валерія Люлько та Софія Лискун виграли бронзу чемпіонату Європи у синхронних стрибках з платформи 10 м.

Доброго ранку, Хунта!

Денис П'ятигорець