"Трохи вранішніх новин" (16 червня) - Денис П'ятигорець

"Трохи вранішніх новин" (16 червня) - Денис П'ятигорець

1. Нідерланди повністю завершили процес ратифікації угоди щодо асоціації України з Євросоюзом і передали ратифікаційну грамоту до Брюсселя.

2. Уряд Великої Британії спрямував на проекти з розбудови миру та гуманітарні потреби Донбасу 20 млн фунтів, і ще 30 млн фунтів буде надано Україні цього року на підтримку проведення реформ.

3. Сенат США переважною більшістю голосів затвердив нові санкції проти Росії у зв’язку з її втручанням у президентську кампанію в США. Це рішення обрушило вартість російських акцій на 340 мільярдів рублів

4. Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінас Антанас Лінкявічюс заявляє, що країни-члени Європейського Союзу досягли консенсусу в питанні продовження санкцій проти РФ.

5. ГПУ та Департамент юстиції США повернули до України $500 тис., сплачені Мін'юстом часів президентства Віктора Януковича за фіктивною угодою про надання послуг

6. В РНБО пройшло обговорення концепції законопроекту щодо відновлення державного суверенітету України над Донбасом, який буде поданий на розгляд президенту України Петру Порошенку. Як повідомляє прес-служба Ради безпеки, експерти, які спеціалізуються на питаннях зовнішньої політики, безпеки і оборони, в цілому підтримали концепцію законопроекту.

7. Україна увійшла в ТОП-50 інноваційних країн. За рік Україна піднялася з 56-го на 50-е місце в рейтингу.

8. Міжнародний хімічний концерн BASF 15 червня 2017 році відкрив агроцентр в Великих Сорочинцях Полтавської області, який стане майданчиком для випробування нових технологій і визначення особливостей застосування препаратів для ефективного захисту культур.

9. За даними ДФС, у травні Україна експортувала 7,01 тис. тонн яєць, що на 60,41% більше ніж у квітні (4,37 тис. тонн). За період січень-травень експорт яєць склав 24,17 тис. тонн ($18,14 млн).

10. На авіаційному полігоні у Волинські області екіпажі бойових літаків Повітряних Сил відпрацювали удари по наземних цілях у рамках командно-штабного навчання «Блакитний тризуб-2017».

11. Військово-морські сили Збройних сил України переходять на систему харчування за стандартами НАТО. З 14 червня нову систему успішно введено в Західній військово-морській базі ВМС (Одеса), яка здійснює забезпечення підрозділів, кораблів і катерів національного флоту.

12. У Дніпрі Окружний адміністративний суд ухвалив рішення про заборону громадської організації "Союз радянських офіцерів".

13. Завдяки золотій нагороді Максима Долгова та Олександра Горшковозова збірна України вийшла на перше місце у медальному заліку чемпіонату Європи зі стрибків у воду

Доброго ранку, Хунта!

Денис П'ятигорець