"Трохи вранішніх новин" (2 вересня) - Денис П'ятигорец

"Трохи вранішніх новин" (2 вересня) - Денис П'ятигорец

1. Залишки коштів на Єдиному казначейському рахунку в серпні 2017 року зросли на 17,08 мільярда гривень (38,8%) до історичного максимуму в 61,2 мільярда гривень.

2. Державний бюджет України за січень-липень 2017 року виконаний з профіцитом на рівні 27,003 мільярда гривень проти 49,945 мільярди гривень дефіциту за аналогічний період попереднього року.

3. Президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер назвав набуття чинності в повному обсязі Угоди про асоціацію між Україною та ЄС святом для всього Європейського континенту.

4. #ЗахідВтомивсяВідУкраїни Єврокомісія продовжить підтримку України на тлі набуття чинності угоди про асоціацію країни з ЄС. Про це заявив єврокомісар з європейської політики сусідства та переговорів про розширення Йоханнес Ган

5. #ЗахідВтомивсяВідУкраїни У першому півріччі 2017 року в Україні у стані реалізації перебували 415 проектів в рамках міжнародної технічної допомоги загальною кошторисною вартістю у 5,32 млрд дол. США. При цьому, 2,3 млрд дол. США від зазначеної суми становить обсяг Чорнобильського фонду.
Найбільшими за обсягами фінансування проектів донорами, що надають міжнародну технічну допомогу Україні є:
США - 1,5 млрд дол. США (104 проекти);
ЄБРР - 671,1 млн дол. США (39 проектів);
ЄС - 326,5 млн дол. США (139 проектів);
Німеччина - 206,9 млн дол. США (26 проектів);
Канада - 150,3 млн дол. США (20 проектів).
Японія – 20,9 млн дол. США (7 проектів);

А тепер, панове зрадодзьоби, пригадайте з сучасної історії ще одну країну, яка так само як Україна, на четвертому році війни на своїй території:
- отримала Безвіз,
- стала асоційованим членом ЄС,
- регулярно отримувала міжнародну технічно допомогу на мільярди доларів,
- отримала профіцит бюджету,
- профіцит пенсійного фонду,
- накопичила рекордну суму на казначейському рахунку
- збільшила свої золотовалютні резерви в 2,4 рази?

6. #Нарешті! Президент України Петро Порошенко своїм указом ввів в дію рішення РНБО про перетин кордону громадян Росії за біометричними паспортами. Тепер з 1 січня 2018 року жителі Північної Мєльдонії зможуть попасти на територію України тільки при наявності біометричного паспорту.

7. Національний банк України з вересня 2017 року розпочне регулярне оприлюднення інформації про індивідуальні показники діяльності банків щомісячно. Публікація здійснюватиметься у розділі "Статистика" офіційного інтернет-представництва НБУ. Для тих, хто не в курсі (наприклад, я був не в курсі) – в світі є лише декілька країн, де щомісяця регулятор публікує показники банків!

8. Ще 5 військових частин в Україні від сьогодні, 1 вересня, перейшли на нову систему харчування. Загалом в цьому році році їх буде 22.

9. ТОВ "Київгума" передала військовим першу партію аптечок, які були виготовлені за стандартами НАТО.

10. У Кам’янець-Подільському, на Хмельниччині встановлюють надсучасну теплоелектростанцію на біомасі, при цьому проект є першим в Україні, третім в Європі і п’ятим у світі.

11. У Чорноморську Одеської області завершився чемпіонат Європи з універсального бою. За підсумками змагань у командному заліку молодіжна збірна України здобула перше місце, додавши до медальної скарбнички 43 нагороди в особистій першості, з них - 20 золотих, 13 срібних і 10 бронзових медалей.

12. Україна представить 15 проектів на найбільшій конференції стартапів TECHCRUNCH DISRUPT.

Доброго ранку, Хунта!

Денис П'ятигорец