"Трохи вранішніх новин" (22 червня) - Денис П'ятигорець

"Трохи вранішніх новин" (22 червня) - Денис П'ятигорець

1. Світовий банк ухвалив стратегічний документ співробітництва з Україною на 2017-2021 роки, який спрямований на підтримку українських реформ. Ну тобто ви зрозуміли. На підтримку тих реформ, яких, на думку деяких "дєятєлєй", в нас нема. Тобто такий він "лошара" цей Світовий банк - бачить реформи там, де їх немає. І ЄС теж лошари. Тобто Безвіз дали, бо реформи в Україні визнали, але ж їх, виявляється, нема! Тобто круті європейці, які за сумарним ВВП випереждають Китай, насправді тупіші та сліпіші за деяких наших ФБ дописувачів. А Світовий банк взагалі гірший за ломбард в Горішніх плавнях.

2. Кабінет Міністрів на своєму засіданні в середу затвердив пакет із чотирьох законопроектів, які необхідно прийняти для проведення пенсійної реформи.

3. Кабінет міністрів України схвалив створення державного Українського інституту для презентації України за кордоном і просування її іміджу в світі. От не зрозуміло поки що як ця хрєнь буде працювати, проте це вже круто, що якісь кроки в цьому напрямку нарешті почали робитися.

4. Кабінет міністрів України затвердив виділення додаткових 800 мільйонів гривень на будівництво траси Львів-Одеса-Миколаїв. Ресурси будуть спрямовані на будівництво транспортної артерії України - автодороги Львів-Тернопіль-Хмельницький-Вінниця-Умань-Одеса-Миколаїв.

5. Голова Верховної Ради Андрій Парубій направив до регламентного комітету парламенту подання Генеральної прокуратури щодо притягнення до кримінальної відповідальності п’ятьох народних депутатів.

6. Господарський суд Києва відмовив російському монополісту "Газпрому" в розгляді скарги щодо арешту Державною виконавчою службою України активів «Газпром збут Україна» в рамках виконавчого провадження зі стягнення з «Газпрому» штрафу в розмірі майже 172 млрд грн, виставленого Антимонопольним комітетом України.

7. Старобільський районний суд Луганської області стягнув з Російської Федерації 35 тис. євро моральної шкоди на користь вимушеної переселенки.

8. Китай відкрив свій ринок для ще дев'яти українських виробників молочної продукції, таким чином на сьогодні право експорту цих товарів в КНР мають 27 вітчизняних підприємств

9. Нідерландська компанія TomTom NV, що виробляє навігатори та програмне забезпечення до них, оголосила про розширення покриття свого сервісу для навігації TomTom Traffic на Україну.

10. Міністерство інфраструктури України скоротило аеропортові збори за обслуговування пасажирів в міжнародному аеропорту Бориспіль майже на чверть - до $ 13. "Це - стимуляція зростання авіаперевезень, вільна конкуренція, а для пасажирів - дешеві квитки, великий вибір і зручні авіаперельоти", - пояснив Володимир Омелян.

11. 19 червня медичні заклади первинної допомоги в Києві, Черкасах і Дніпрі зареєструвалися в електронній системі охорони здоров'я eHealth, яка стартувала в пілотному режимі.

12. Інвестиції в український агросектор перевищили докризовий показник. За інформацією Українського клубу аграрного бізнесу рівень інвестицій в аграрний сектор в I кварталі 2017 року зріс на 52,8% в порівнянні з аналогічним періодом 2016 року і на 28,4% – в порівнянні з I кварталом 2013 року. У І кварталі 2017 року у сільськогосподарський бізнес було вкладено 403 млн американських доларів

13. Будівельні підприємства України в січні-травні 2017 року збільшили обсяги робіт порівняно з аналогічним періодом минулого року на 20,8% – до 27,4 мільярда гривень, повідомила Державна служба статистики України.

14. Компанія Мотор Січ в рамках авіасалону в Паризькому Ле Бурже підписала контракт на постачання двигунів для китайського літака К-8G.

15. Засновник компаній SpaceX, PayPal, Neuralink і The Boring Company заявив в інтервю, що найкраща ракета, після його, це український “Зеніт”.

Доброго ранку, Хунта!

Денис П'ятигорець