"Трохи вранішніх новин" (22 серпня) - Денис П'ятигорец

"Трохи вранішніх новин" (22 серпня) - Денис П'ятигорец

1. Росія отримала «Без віз». Ось такими радісними заголовками ряснів вчора весь Фейсбук. Сполучені Штати призупинять процедуру видачі неімміграційних віз в Росії з 23 серпня. #ЗдобулиБля

2. А через вибрики кремлівського недомірка США також м’яко натякнули Бацькє, що він не з тим ̶ч̶м̶о̶м̶, тобто ̶м̶а̶ч̶о̶, хоча якого біса – ЧМОМ товарищує. Посольство США в Москві і консульство в Санкт-Петербурзі скасовують прийом заяв на отримання віз від громадян Білорусі в зв'язку зі скороченням персоналу американської дипмісії в РФ.

3. 21 серпня в литовську Клайпеду з американського експортного терміналу Sabine Pass прибув перший газовоз. Це перша партія СПГ з Америки в країни Балтії і одна з перших, які прибули в Східну Європу. Газпрому з’явився дуууууже потужний конкурент на найбагатшому європейському ринку. І це в один той самий день з повідомленням про те, що росіянам відмовили у візах до США, а Суркова ̶б̶р̶у̶т̶а̶л̶ь̶н̶о̶ ̶в̶і̶д̶л̶я̶г̶а̶л̶и̶ представники США «простимулювали» на «свіжі ідеї» щодо Донбасу. Жгі, Дональд! Жгі! Не дарма я в дитинстві купував стільки твоєї жвачки!

4. В Україну з 23 по 24 серпня, з робочим візитом, прибуде глава Пентагону Джеймс "Скажений пес" Меттіс. При цьому глава Пентагону не тільки проведе серію зустрічей та переговорів, але і буде присутній на параді на честь Дня незалежності України.

5. За тиждень в районі антитерористичної операції загинули 30 бойовиків і 51 поранено. Також знищено 3 одиниці ворожої техніки: міномет, вантажівку ЗІЛ і танк. Найбільших втрат ворог зазнав на маріупольському напрямку на ділянці фронту Новотроїцьке - Широкине.

6. Йой! Колегія суддів Апеляційного суду Києва не задовольнила клопотання народного депутата Михайла Добкіна, якого підозрюють у зловживанні службовим становищем та сприянні шахрайству, про скасування рішення Печерського райсуду столиці щодо обрання йому запобіжного заходу.

7. У понеділок, 21 серпня, представники американської компанії XCoal відправили до Одеси першу поставку вугілля обсягом у 62 тис тон

8. Україна вдвічі збільшила виробництво "зеленої" електроенергії. За 6 місяців 2017 року введено 126,5 МВт потужностей об’єктів відновлюваної електроенергетики, що працюють за "зеленим" тарифом

9. #ГоліБосі. Загальна кількість операцій із використанням платіжних карток, у січні-червні 2017 року становила 1,43 млрд шт. Їхній обсяг – понад 908 млрд грн. В цілому, безготівкові розрахунки зросли за кількістю операцій на 30%, за обсягами – на 40%, у порівнянні з аналогічним періодом 2016 року.

10. За підсумками першого півріччя 2017 року в Україні прийнято в експлуатацію 5139,2 тис. кв. метрів загальної площі житла. Це на 56,2% більше порівняно з аналогічним періодом минулого року.

11. 80% всього будівництва в Україні можна починати вводити в експлуатацію онлайн. І цими можливостями вже скористалося при будівництві понад 2 600 об’єктів. Електронні послуги стосуються найбільш популярних об'єктів (категорії CC1): приватна забудова, малоквартирні будинки, адміністративно-побутові будівлі малого та середнього бізнесу. До кінця року плануємо запровадити е-послуги для решти об'єктів нерухомості. Електронна послуга робить корупцію неможливою.

12. Найбільший виробник авіаційних двигунів і газотурбінних установок компанія «Мотор Січ» (Запоріжжя) презентувала вертоліт під назовю «Надія» власного виробництва в Запоріжжі.

13. Найпотужнішу геліосистему в Україні встановлюють в Маріупольському морському порту. Про це повідомляє адміністрація порту. Планується, що вона забезпечить підприємство гарячою водою від сонячної енергії.

14. «Філіп Морріс Україна», одна з найбільших тютюнових компаній України, оголосила про початок експорту продукції Харківської тютюнової фабрики в Саудівську Аравію і Албанію. Загалом Україна у січні-липні 2017 року експортувала сигарет, сигар та цигарок на 147 млн 303 тис. дол.

15. В Україні винайшли нову технологію вирощування рису. Його тепер будуть вирощувати в сівозміні разом з кукурудзою і соєю. Відомо, що інноваційні підходи в вирощуванні рису на краплинному зрошенні були представлені в Інституті рису НААН України.

16. 5 українських стартапів визнані одними з найкращих на EXPO 2017. Серед відібраних українських проектів:
- концентратор сонячної енергії науково-виробничого підприємства SYNEKO
- сонячні жалюзі SolarGaps
- платформа розумного дому 1-М Smart Home
- платформа зарядних станцій для електромобілів Go To-U
- ультраконденсатори Yunasko

17. Український Оскарівський комітет завершив прийом заявок для участі національних фільмів у відборі на висування фільму від України на ювілейну 90-ту премію "Оскар" Американської кіноакадемії.
У відборі на висування фільму від України на премію "Оскар" цього року візьмуть участь вісім стрічок:
"Війна химер" (реж. Анастасія Старожицька, Марія Старожицька, "МашКіно", неігровий фільм),
"Dzidzio Контрабас" (реж. Олег Борщевський, "Солар Медіа Ентертейнмент"),
"Жива" (реж. Тарас Химич, «Інверт Пікчерз»),
"Микита Кожум’яка" (реж. Манук Депоян, "Панама Гран Прі", за підтримки Держкіно, анімаційний фільм),
"Рівень чорного" (реж. Валентин Васянович, "Гармата Фільм"),
"Стрімголов" (реж. Марина Степанська, "Інсайт Медіа", "Тато Фільм", за підтримки Держкіно),
"Червоний" (реж. Заза Буадзе, "Інсайт Медіа", Одеська кіностудія, за підтримки Держкіно),
"Чужа молитва" (реж. Ахтем Сеітаблаєв, "Ідас Фільм", за підтримки Держкіно).

18. Ну і закінчити дайджест хотілося б також з новин з Мєльдонії. Ну, типу, цими новинами почали – ними й закінчемо. Так от - ̶Г̶е̶й̶ ̶к̶л̶у̶б̶и̶ ̶В̶о̶р̶о̶н̶є̶ж̶а̶ ̶п̶о̶ч̶а̶л̶и̶ ̶п̶р̶и̶к̶р̶а̶ш̶а̶т̶и̶ ̶п̶о̶р̶т̶р̶е̶т̶а̶м̶и̶ ̶М̶є̶д̶в̶є̶д̶є̶в̶а̶.̶ Йой. Пардоньтє. Це новини з недалекого майбутнього. А зараз давайте щось із сьогодення:
«Зарубіжні інвестиції продовжують залишати фондовий ринок Російської Федерації, причому минулий тиждень показала рекорд. Так, згідно з даними компанії EPFR, яка займається моніторингом інвестицій на світовому фондовому ринку, з ринку РФ було виведено $ 1,7 млрд, що стало максимальним відтоком з 2013 року.»

Доброго ранку, Хунта!

Денис П'ятигорец